Istraga u slučaju Agrokor /

Odvjetnik Ante Todorića za RTL Danas otkrio je kada on stiže u Hrvatsku, čime se bavi u Londonu i koja je bila njegova prva reakcija

Državno odvjetništvo je nakon ispitivanja 12-ero osumnjičenih zatražilo istražne zatvore za sve njih, ali i za oca i sinove Todorić.

18.10.2017.
19:15
VOYO logo

Ante Todorić, kažu njegovi odvjetnici komunicirao je s policijom i uskoro stiže u Hrvatsku. Ako sud večeras odluči da mora u istražni zatvor, ravno će iz zračne luke u Remetinec. 

12-ero uhićenih u aferi Todorić već su ranom zorom iz pritvora u Oranicama premješteni u zatvor u Remetinec, ali samo na par sati dok nisu u podne dovedeni pred istražnog suca Zorana Luburića. On će odlučiti hoće li se osumnjičeni večeras vratiti u Remetinec i tamo provesti sljedećih 30 dana kako traži Državno odvjetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istražni zatvor traži se za sve - pa i za Todoriće koji su izvan zemlje. 

Na upit hoće li se tjeralica raspisivati Sloković je odgovorila: "A to onda pitajte sud". Samo su odvjetnici Ante Todorića otvoreni prema javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit gdje se u ovom trenutku nalazi Ante Todorić, njegov odvjetnik Rajko Čogurić kazaoa je: "Vi znate možda i bolje, ali nalazi se u Londonu. On treba krenuti, ne znam kakvu će vezu naći, ali treba se javiti. Ne znam, sumnjam da će stići danas.  Ako sud Todorićima odredi zatvor, a oni se ne pojave uskoro u Hrvatskoj, tada bi DORH mogao tražiti Interpolovu tjeralicu i europski uhidbeni nalog".

Rasprava o određivanju istražnog zatvora u Remetincu trajala je šest sati i još se čeka odluka.

Na sudu je otkriveno koliko je svjedoka spremno govoriti u aferi Agrokor.

"Sve skupa je 60-tak svjedoka, za svakog po nekoliko teško, za našeg 14 svjedoka", kazao je Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Ivana Crnjca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Ivana Crnjca, bivšeg glavnog financijskog direktora, čini sve da mu klijent ne prenoći u Remetincu.

"Postoji jedna krasna mjera istražni zatvor u domu koji se ne primjenjuje u obimu u kojem bi trebalo, ali činjenica da 6 mjeseci znamo da će kaznenog postupka biti samo ne znamo redoslijed osumnjičenika onda ta mjera. Točno, žalosno da se ne primjenjuje nešto što piše u zakonu", kazao je Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik Ivana Crnjca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto je zatražio i odvjetnik Davora Kuštraka protiv kojeg bi moglo govoriti 12 svjedoka.

"Nitko od kolega nije propustio alternativno upozoriti i na primjenu mjera od zabrane približavanja pa do pritvora u domu", naglasio je Petar Pavković, odvjetnik Davora Kuštraka. 
Oliviju Discordiji, revizoru donedavnog ureda Baker Tilly, transplatirano je srce prije tri godine i tvrdi da nije dovoljno snažnog zdravlja za zatvor.

"Vjerojatno ćemo izvještačiti dokumentaciju pa će ga u bolnicu staviti, ali ne moramo mi to tražiti posebno to je odgovornost organa gonjenja", kazao je Darko Maržić, odvjetnik Olivia Discordije.

Jedan od odvjetnika Ante Todorića Fran Olujić: "Ja se nadam da neće biti određen istražni zatvor, a drugo bitno je ukoliko se odredi po kojoj osnovi će biti određen. Ja i kolega u stalnom smo kontaktu i upoznat je s događajima od strane nas, ali i medija. Sigurno mu nije svejedno, on nije očekivao kad je došlo do svega ovoga. S obzirom da nema ništa skrivati i  ne smatra se krivim on će doći. Naravno da je za njega to bio šok i iznenađenje, a zatim je odmah bila odluka da se suoči sa svim eventualnim optužbama", kazao je Olujić, otkrivši da se Ante u Londonu bavi poslom koji uključuje investicijska savjetovanja. Kako je Olujić otkrio Ante u Hrvatsku stiže sutra ili najkasnije prekosutra. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo