Puškom u psa / Oduzeli mu oružje: policija našla čovjeka koji je ubio psa nedaleko Čakovca

Image
Foto: Thinkstock

Osumnjičeni je pronađen te mu je oduzeto registrirano lovačko oružje s pripadajućim streljivom, a nedaleko mjesta događaja pronađena je zakopana strvina psa koja je preuzeta radi utvrđivanja uzroka smrti.

19.7.2017.
21:25
Thinkstock
VOYO logo

Svoj dolazak u čakovečki azil Prijatelji volonterke iz Njemačke ove godine zapamtit će po ubojstvu psa kojem su svjedočile. U šetnji s jednim od pasa koji traži dom, a koji je privremeno smješten u Mihovljanu, kod voditeljice čakovečkog azila kod koje i same borave, u Ulici Vladimira Nazora vidjele su psa koji se približavao stadu koza.

Pas je bio žute boje, u tipu labradora, a u njegovoj blizini nije bilo vlasnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koze su bile na neograđenoj livadi, izvan dvorišta, a pas im se samo približio. U tom trenu došao je susjed s puškom i pucao u psa", kazala je A. Hampamer, voditeljica skloništa. Volonterke su bile šokirane onim što su vidjele, uspjele su uslikati osobu koja je pucala.

"Kad je ubio psa vidjele su da ga je odvukao, no gdje je s tijelom ne znaju jer su se vratile kući i pozvale smo policiju. Volonterke su ispričale što se dogodilo, a policija je zatim otišla kod počinitelja", priča A. Hampamer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska uprava međimurska zaprimila je i dojavu i radi na slučaju.

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u subotu, 15. srpnja 2017. godine, su zaprimili obavijest građana kako su u polju u blizini Mihovljana oko 18 sati čuli pucanj najvjerojatnije iz vatrenog oružja, te potom vidjeli mušku osobu koja je prišla nepoznatom psu i odnijela ga u nepoznatom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osumnjičena osoba je pronađena, te je od nje oduzeto registrirano lovačko oružje s pripadajućim streljivom. Nedaleko mjesta događaja pronađena je zakopana strvina psa koju su preuzeli djelatnici Bio instituta radi provođenja razudbe odnosno utvrđivanja uzroka smrti.

Nakon izvršene razudbe, slijedi nadopuna i klasifikacija događaja, kažu nakon upita u PU međimurskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo