POSEBNO MJESTO U SRCU / Oduševljena Hrvatskom, zato joj se stalno vraća

U Hrvatskoj ovih dana boravi Ashley Colburn, mlada producentica koja se nedavno proslavila dokumentarnim filmom "Wow Croatia". Hrvatska joj je, kaže, ušla pod kožu, ali o našoj zemlji, barem zasad, više neće snimati filmove.

19.7.2012.
18:02
VOYO logo

Ova je djevojka zadužila Hrvatsku. Njezin dokumentarac "WOW Croatia" obišao je cijeli svijet, a mlada Amerikanka Ashley Colburn njime je, pak, pokorila filmsku industriju. Sa samo 23 godine osvojila je Emmyja i iako je otada snimila još 25 putopisa, Hrvatska joj je i dalje na prvom mjestu.

Hrvatska joj je, kaže, omiljena pa zato nije teško pogoditi gdje i ove godine ljetuje, a u Istri će joj se ubrzo pridružiti cijela obitelj. Zbog njezinih učestalih dolazaka počelo se šuškati da se osim u Hrvatsku zaljubila i u nekog Hrvata.

U Lijepu našu, dolazit će, predviđa, sve više i više. Iako većina Amerikanaca nema bistru sliku o tome gdje je ustvari Hrvatska, to će se promijeniti.

"Mnogo filmske produkcije zauzima mjesto u Hrvatskoj. Mislim, bilo da je to "Missing", s Ashley Judd, film koji je sniman na Hvaru i u Dubrovniku i "Game of Thrones", napomenula je Ashley.

Iako je veći dio filma Wow Croatia posvećen Splitu, Dubrovniku i Zagrebu, poredak prva tri omiljena odredišta je nešto drukčiji od očekivanog.

Njezin se život, od kada je u filmski svijet hrabro uletjela s filmom o maloj Hrvatskoj, potpuno promijenio. Sada ima vlastitu produkcijsku kuću, zaposlenike, brojne projekte u pripremi, a tek joj je 25 godina.

Iz Istre putuje u Sloveniju, o kojoj snima sljedeći film. No, unaprijed zna: "Gdje god da budem na svijetu, Hrvatska će uvijek imati posebno mjesto".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo