'Amorova žlica' /

Održano je prvo gastro natjecanje osoba s invaliditetom, a najbolja jela imao je priliku kušati i Zlatko Dalić

Ukupno je sudjelovalo više od 160, a u finalu se natjecalo 13 osoba koji su žiriju i gostima prezentirali razna jela i pića

6.12.2021.
7:00
VOYO logo

Kako bi istaknuli jednakost osoba s invaliditetom u društvu, udruga UNUO pripremila je prvo nacionalno gastronatjecanje pod nazivom "Amorova žlica" na zagrebačkom Svetom Duhu.

Ukupno je sudjelovalo više od 160, a u finalu se natjecalo 13 osoba koji su žiriju i gostima prezentirali razna jela i pića. Ovo je prvo takvo natjecanje u svijetu, a organizatorima je cilj iduće godine kuhati na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To podržava i izbornik Zlatko Dalić kojemu je karta za Katar iduće godine već u džepu. "Ja osobno zaista podržavam ovu akciju i sve ću učiniti s Hrvatskim nogometnim savezom da ovi ljudi, ova ekipa dođe u Katar za godinu dana i tamo bude prezentirala svoju hranu i da će ta akcija uspjeti", kazao je Dalić.

"Osobe s invaliditetom, kada završe školovanje, ali i ne samo kada završe, nego tijekom školovanja, da imaju praktičnu nastavu, da što više se osposobe, da što više uđu u tržište rada", rrekla je Anka Slonjšak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo