čeka se objašnjenje /

Odluka 'Franje Tuđmana' da ne radi tijekom noći suprotna je direktnoj naredbi Ministarstva!

Trebao je to biti lijep noćni odlazak iz Zagreba u Dubrovnik, a završio je kruženjem po nebu i traženjem zračne luke u koju bi se pobjeglo od bure

17.6.2017.
18:30
VOYO logo

Airbus Croatie Airlines iz Zagreba za Dubrovnik završio je u Rimu. Zbog jake bure zrakoplov nije mogao sletjeti u dubrovačku zračnu luku. Zatražio je dozvolu za povratak u Zagreb, no iz Zračne luke Franjo Tuđman su ga odbili jer - nisu imali dovoljno ljudi za obavit proceduru slijetanja.

Iz Croatie Airlines objašnjavaju kako je slijetanje u Dubrovniku bilo nemoguće jer je jačina vjetra prelazila maksimalne dopuštene prilike, te su zatražili dozvolu za povratak u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
bura promijenila plan /

Croatia Airlines: 'Avion je preusmjeren u Rim jer nijedna zračna luka u Hrvatskoj nije bila otvorena'

Image
bura promijenila plan /

Croatia Airlines: 'Avion je preusmjeren u Rim jer nijedna zračna luka u Hrvatskoj nije bila otvorena'

"Međunarodna Zračna Luka Zagreb obavijestila je kompaniju da prihvat zrakoplova Airbus 320 i 124 putnika u to doba (oko ponoći) više nije moguće obaviti", objasnili su.

Na naš upit iz Zračne luke Franjo Tuđman odgovorili su kako će službenu informaciju o ovom događaju dati u ponedjeljak, jer služba za informiranje vikendom - ne radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica da jedna turistička zemlja ima praktički zatvoren zračni prostor tijekom noći, dakle, od 23 sata pa do jutra, to je stvarno nemoguće i to je apsolutno nešto što se u jednoj turističkoj zemlji ili bilo kojoj zemlji ne smije dogoditi", kaže zrakoplovni analitičar Alen Šćuric.

No, odluka da najveća zračna luka u turističkoj državi ne radi preko noći suprotna je direktnoj naredbi Ministarstva mora, prometa i infrastrukture koja kaže da Franjo Tuđman od ožujka do listopada mora raditi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu.

Srećom, problem koji je imao zrakoplov bili su vremenski uvjeti, pa je mogao 124 putnika sigurno prevesti u Rim. No, postavlja se pitanje što bi bilo kad bi problem bio kvar zbog kojeg je potrebno hitno prisilno slijetanje.

"Mi imamo i prelete stotine aviona tijekom noći. Mi imamo i druge kompanije koje slijeću u Zagreb ili okolne aerodrome. Svi oni umjesto u Zagreb u slučaju bilo kakvih problema moraju potegnut skroz do Rima, Budimpešte, Beograda ili neke druge zračne luke. Ovo je informacija koja će otići u svijet i ovo je jedna velika sramota", poručuje Šćuric.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnici su u popodnevnim satima iz Rima prevezeni do Dubrovnika nakon više od 12 sati torture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo