OPET NIŠTA... / Odlučeno je što će biti s mladićem koji je ukrao tramvaj i provozao se s njim po Trešnjevci

Image

Mladić je ukrao tramvaj iz spremišta na Ljubljanici i njime se vozio više od šest minuta sve do Tratinske ulice 65. Nakon četiri stanice zaustavio je tramvaj, izašao iz njega i ostavio ga tamo nakon čega je postao udarna vijest u medijima

26.3.2024.
17:53
VOYO logo

Mladić, koji je u travnju prošle godine ukrao ZET-ov tramvaj iz spremišta na Ljubljanici i njime se provozao nekoliko stanica, neće u zatvor.

Na suđenju na Odjelu za mladež priznao je krivnju i izrazio žaljenje, a sud mu je izrekao odgojnu mjeru posebne obveze uključivanja u pojedinačni ili skupni psihosocijalni tretman u savjetovalištu za mlade koja može trajati najdulje do godinu dana, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Troškove suda u iznosu od 663 eura ne mora podmiriti.

Image
'treba mu dati orden' /

Kako je mladić (19) ukrao tramvaj? Pa bivši je vozač tramvaja: 'Ukazao na katastrofalno stanje u ZET-u!'

Image
'treba mu dati orden' /

Kako je mladić (19) ukrao tramvaj? Pa bivši je vozač tramvaja: 'Ukazao na katastrofalno stanje u ZET-u!'

Ukrao tramvaj iz spremišta

Podsjetimo, tada devetnaestogodišnjak i maturant Elektrotehničke škole, mladić je 5. travnja oko 23 sata bez znanja i dozvole ZET-a došao do ograđenog prostora na Ozaljskoj koje je pod videonadzorom i koje nagledaju zaštitari, gdje je preskočio ogradu i ušao u vozački prostor tramvaja koji je bio pripremljen za jutarnji izlazak i parkiran na kolosijeku istok 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku krađe tramvaj je bio otključan i nitko ga nije nadzirao.

Mladić ga je izvezao iz "spavaonice" i njime se vozio više od šest minuta sve do Tratinske ulice 65. Nakon četiri stanice zaustavio je tramvaj, izašao iz njega i ostavio ga tamo nakon čega je postao udarna vijest u medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoju je vožnju snimao i usput se u live prijenosu hvalio prijateljima da ga je posudio. "Jel' moguće da voziš tramvaj", čuje se na snimci.

Sve snimao i hvalio se prijateljima

"Jesam, jesam! Tu sam, evo me! Di ste sad, pi…? Di ste sad, je*em vam mater! E, moram vozit, posao čeka", govori mladić koji vozi tramvaj. "Jel' ti to po Trešnjevci voziš tramvaj?", pitao je jedan od sudionika razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo ga, 50 na sat. Isuse, e, policija mi je tu, policija mi je tu! Prošla je policija, niš ne kuže", rekao je "vozač".

U tramvaju osim njega nije bilo putnika. Nasreću nije izazvao sudar i nitko nije ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZET je odmah pokrenuo internu istragu da utvrdi što se dogodilo i tko je odgovoran za propust kako se ne bi ponovio, a mladić je nekoliko dana nakon sulude krađe uhićen.

Neki su mediji prenijeli vijest ja je mladić navodno u ZET-u ranije radio kao vozač tramvaja pa je bio upoznat kako tramvaj izvući iz parkirne zone na Trešnjevci i voziti ga nekoliko kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Sindikalist o nesreći tramvaja: 'Ne slažem se s gradonačelnikom da je po svemu sudeći kriv vozač'

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo