'treba mu dati orden' / Kako je mladić (19) ukrao tramvaj? Pa bivši je vozač tramvaja: 'Ukazao na katastrofalno stanje u ZET-u!'

Image
Foto: Pixsell

Mladi kradljivac tramavaja bivši je ZET-ov vozač. Bez problema je ušao u zaštićeno područje koje je pod videonadzorom i kojeg nadgledaju zaštitari, no u trenutku krađe tramvaj je bio otključan i nitko ga nije nadzirao. Sindikalist Jamnić smatra da šefovi ZET-a zaslužuju kazne zbog tako velikog propusta

8.4.2023.
16:20
Pixsell
VOYO logo

Kako je moguće da 19-godišnji mladić ukrade tramvaj iz ZET-ove zaštićene zone?

24sata doznaje da je 19-godišnjak radio u ZET-u kao vozač tramvaja, stoga je bio upoznat kako tramvaj izvuć iz parkirne zone na Trešnjevci i voziti čak nekoliko kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnik Novog sindikata ZET-a Boris Jamnić rekao je da se svi ponašaju "kao da je to normalno, ali za ovo bi trebale padati glave".

Image
punoljetni srednjoškolac /

Pronašli mladića koji je ukrao tramvaj i vozio ga po gradu. Priveden je i prepraćen sucu

Image
punoljetni srednjoškolac /

Pronašli mladića koji je ukrao tramvaj i vozio ga po gradu. Priveden je i prepraćen sucu

Mladić je navodno preskočio zaštitnu ogradu na okretištu na Remizi i ukrao tramvaj koji je u tom trenutku bio pripravan za puštanje u promet za sljedeće jutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tehničari ZET- a su inače zaduženi da upogonjuju tramvaj nakon čega dolazi vozač tramvaja i preuzima ga, a pritom ispunjava potrebnu dokumentaciju, osim toga za ulazak u tu zonu potrebna je ZET-ova propusnica.

Ono što je problematično je da je mladić uspio olako ući u područje koje je pod videonadzorom i kojeg nadgledaju zaštitari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, u tom "čuvanom području" nalaze se i portiri koji su zaduženi da kontroliraju cijelu situaciju, a posebno tramvaj koji se sprema za pogon. U trenutku krađe tramvaj je bio otključan te nije bio pod nadzorom.

Mladi je kradljivac ZET-ovog tramvaj u vozilo uspio ući prije ponoći, a kamere su ga cijelo vrijeme snimale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao bivši vozač tramvaj upravljanje tramvajom mu nije bio problem. Odvezao se do Tratinske ulice odakle se udaljio u nepoznatom smjeru.

Na društvenim se mrežama javio svojim prijateljima u videopoziju da podijelu nezaboravnu avanturu, no do snimke je došla policija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je uhitila mladića u Osijeku, odakle i je i porijekom, te da odvela na ispitivanje u Zagreb.

"Jel' moguće da voziš tramvaj?", pitao ga je jedan od prijatelja koji su mu se javili na poziv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jesam, jesam! Tu sam, ahahaha. Evo me. Di ste sad, pi**e? Di ste sad, je**m vam mater. E, moram vozit', posao čeka", govori mladić koji vozi tramvaj.

"Evo ga, 50 na sat. Isuse, e, policija mi je tu, policija mi je tu. Prošla je policija, niš ne kuže!", govori mladić na kraju snimke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sindikalist Jamnić za mladića ne traži kaznu, već traži kaznu za one koji su odgovorni za ovaj sigurnosni propust u ZET-u.

"Mladiću treba dati orden i priznanje jer je ukazao na katastrofalno stanje u ZET-u. Zamislite situaciju da netko samo tako uđe na aerodrom i uzme avion? Kako bi onda javnost i nadležni organi reagirali? Unatoč milijunskom ulaganju u sigurnost ispada da je to sve beskorisno jer se netko uspio ušetati i ukrasti tramvaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa to nije normalno i ne smije biti normalno, ali živimo u zemlji gdje su na čelnim pozicijama uhljebi koji pojma nemaju o poslu za koji su nadležan, a posebice za sigurnost, koja se sad dokazala da je nikakva", rekao je Jamnić i dodao da traži ostavku direktora ZET-a te šefa sigurnosti ZET-a jer se prema njemu u ovom slučaju radi o "najvećem sigurnosnom propustu u povijesti".

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo