Uvođenje naplate /

Odlazak mnogim Zagrepčanima na Sljeme uskoro bi se mogao promijeniti i postati - skuplji

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Kad se sagradi žičara, vozila se ionako planira iskorijeniti na Sljemenu

13.1.2019.
11:12
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Mnogi vole Sljeme, ali ne i ako na njega moraju pješačiti. No, dolazak automobilom uskoro bi se mogao početi naplaćivati.

Da se o tome razmišlja potvrdila je ravnateljica PP-a Marina Popijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postavili smo nedavno brojač prometa da vidimo koliko uopće vozila dolazi, ali moramo prvo napraviti detaljne analize, ne možemo u realizaciju prije detalja", objasnila je ravnateljica za Večernji list

Naplata parkiranja nije predviđena samo za iscrtana parkirališna mjesta jer ih jednostavno nema dovoljno, već bi se kupovala dnevna karta. U Parku prirode navode da bi se takvi koraci poduzeli kako bi se Sljeme oslobodilo ispušnih plinova i da se one koji vole prirodu potakne da u nju dolaze pješice ili ZET-ovim autobusom. Mali tu problem svakako nastaje onima koji dolaze sa strane Zagorja jer tamo bus do Sljemena ne vozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jasno nam je da bi tu moglo biti malo “škakljivo” jer dolaze nam i skijaši koji voze opremu pa, ako je ne uguraju u bus, što Zagorci ni ne mogu, pješice je nikako ne mogu nositi. Ali, opet, neće automobilima biti zabranjeno", govore iz Parka prirode pa još jednom ističu da se o naplati parkiranja samo razmišlja. Za sada. Jer kad se sagradi žičara, vozila će se nastojati sasvim iskorijeniti. Mjesta ima u podnožju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo