„Predmet: Odgovor na ispravak netočno objavljenih informacija temeljem čl. 56. Zakona o medijima (Narodne novine broj 59/04, 84/11, 81/13)“

1.6.2017.
14:05
VOYO logo

TELEGRAM MEDIA GRUPA d.o.o.

Heinzlova 62 a

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10 000 Zagreb

Na ruke glavnog urednika, g. Dražena Arapovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predmet: Odgovor na ispravak netočno objavljenih informacija temeljem čl. 56. Zakona o medijima (Narodne novine broj 59/04, 84/11, 81/13)

Poštovani,

u zastupanju naše stranke, gospodina Andreasa Wilhelma Gerdesa iz Marsaxlokka, Malta, slobodni smo navesti kako slijedi.

Dana 10.04.2017. godine, u 07,11 sati, na web portalu net.hr objavljen je članak novinarke Ane-Raić Knežević pod naslovom “PREVARANTICA POZNATA PO MULJANJU U UDRUZI ‘HRABRO DIJETE’ OTELA KĆER PODUZETNIKA S MALTE? ‘Odvela ju je, a dijete je bolesno'”, a koji članak je objavljen u rubrici Crna kronika na adresi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.net.hr,nalinku:http://net.hr/danas/crna-kronika/prevarantica-poznata-po-muljanju-u-udruzi-hrabro-dijete-otela-kcer-poduzetnika-s-malte-odvela-ju-je-a-dijete-je-tesko-bolesno/.

Dana 08.05.2017. na web portalu net.hr gđa Anika de Vilere iz Zagreba, Frankopanska 22, zastupana po odvjetnicima iz Odvjetničkog društva Zorić & Bahat d.o.o. iz Zagreba, podnijela je Zahtjev za ispravkom netočnih informacija objavljenih u gore navedenom tekstu. Dana 12.05.2017. godine u 20,42 sati uredništvo portala net.hr objavilo je Zahtjev za ispravkom netočno objavljenih informacija (dalje u tekstu: Ispravak) na adresi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://net.hr/danas/crna-kronika/p-r-e-d-m-e-t-anika-de-vilera-i-aurelia-vilera-avilazahtjev-za-ispravak-netocnih-informacija/

U samome Ispravku, a ne u objavljenome tekstu od 10.04.2017. godine na koji se Ispravak referira, naveden je niz neistinitih informacija u odnosu na Andreasa Wilhelma Gerdesa kao biološkog oca mlt. Aurelie Vilera Avila.

Andreas Wilhelm Gerdes prije svega ističe kako je krajnje neosnovana tvrdnja iz Ispravka da bi se nezakonito predstavljao kao otac mlt. Aurelie Vilere Avile. Naime, očinstvo Andreasa Wilhelma Gerdesa upravo je potvrđeno dana 07.10.2015. godine DNA testovima u klinici MLS BioDNA Limited s Malte, a prema kojim testovima je mogućnost očinstva Gustava Alfonsa Vilera Avile, inače supruga Anike de Vilere, naznačena kao 0.00 %.

Ovim putem se ističe kako je podnositeljica zahtjeva za ispravak, Anika de Vilera pred Općinskim sudom u Sisku podnijela tužbu protiv svoga supruga Gustava Alfonsa Vilere Avile radi razvoda braka. Navedeni spor podrazumijevao je i odlučivanje o pitanjima roditeljske srbi nad mlt. Aureliom Vilerom Avilom, obzirom je Anika de Vilera lažno navela svoga supruga kao oca mlt. Aurelie Vilere Avile, no Općinski sud u Sisku je Rješenjem, broj P-Ob-451/2015 od dana 07.03.2017. godine, pravomoćno dana 30.03.2017. godine, odbacio tužbu navodeći, između ostaloga, da nije nadležan za odlučivanje u navedenom sporu, obzirom sve stranke u postupku, uključujući i mlt. Aureliu Vileru Avilu, imaju prebivalište na Malti ali je i jasno navedeno da je sud na incijativu Andreasa Wilhelma Gerdesa došao do nepobitnih saznanja kako je upravo Andreas Wilhelm Gerdes biološki otac mlt. Aurelije Vilere Avile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, potpuno je netočna tvrdnja da Anika de Vilera nije prekršila sudsku zabranu odvođenja mlt. Aurelie Vilere Avile s Malte. Dana 23.12.2016. godine Andreas Wilhelm Gerdes je Građanskom sudu na Malti (Obiteljski odjel) podnio zahtjev za izdavanjem privremene mjere zabrane odvođenja mlt. Aurelie Vilere Avile s Malte. Građanski sud na Malti (Obiteljski odjel) uvažio je zahtjev za izdavanje takve privremene mjere svojom odlukom broj 229/2016 od 23.12.2016. te je hrvatska putovnica mlt. Aurelie Vilere Avile (broj putovnice 181438253 izdana 07.01.2016.) deponirana na malteškom sudu. Sudska zabrana odvođenja djeteta na snazi je sve do današnjega dana, a posljednji je put obnovljena odlukom istoga suda dana 10.05.2017. godine.

Ovim putem želi se i ukazati na činjenicu da su dana 26.10.2016. godine Andreas Wilhelm Gerdes i Anika de Vilera sklopili pisani Sporazum kojim privremeno reguliraju pitanje izvršavanja roditeljske skrbi nad mlt. Aureliom Vilerom Avilom. Tim Sporazumom Anika de Vilera je izričito priznala očinstvo Andreasa Wilhelma Gerdesa te je dogovoreno da će mlt. Aurelia Vilera Avila živjeti na očevoj adresi, uz povremene susrete s majkom, a da jedan roditelj bez pisane suglasnosti drugoga roditelja neće smjeti odvesti dijete izvan Malte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Andreas Wilhelm Gerdes pokrenuo je na Građanskom sudu na Malti (Obiteljski odjel) i postupak za utvrđivanje očinstva (poslovni broj postupka 13/2017). U navedenom postupku priložena su DNA vještačenja prema kojima je Andreas Wilhelm Gerdes nesporno otac mlt. Aurelie Vilere Avile, a Gustavo Alfonso Vilera Avila, suprug Anike de Vilere, je dao pisanu izjavu kojom potvrđuje da je upravo Andreas Wilhelm Gerdes otac mlt. Aurelie Mitre, neovisno o tome što je mlt. Aurelia rođena za vrijeme trajanja braka između Anike de Vilere i Gustava Alfonsa Vilere Avile. Ujedno, svojom pisanom izjavom Gustavo Alfonso Vilera Avila naveo je da inzistira na ispravku podataka o ocu navedenih u malteškoj matici rođenih za mlt. Aureliu VIleru Avilu.

Suprotno tvrdnjama iznesenima u ispravku, hidrocefalus predstavlja ozbiljnu bolest za mlt. Aureliu Vileru Avilu koja je do sada podvrgnuta dvama operacijskim zahvatima na Malti stoga njeno zdravstveno stanje zahtjeva konstantnu liječničku brigu i cijelodnevni nadzor odraslih osoba kao i provođenje redovitih fizioterapeutskih postupaka, a što je mlt. Aureliji Vileri Avili bilo omogućeno na dnevnoj bazi prije nezakonitog odvođenja s Malte.

Slijedom svega navedenoga, a uzimajući u obzir da brojni i različiti mediji iz više zemalja, posebice Njemačke, Malte i Hrvatske, s jakim argumentima vežu ime Anike de Vilere uz niz afera u kojima je Anika de Vilera postupala s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi svojim lažnim predstavljanjem i svjesnim prikrivanjem činjenica, te uzimajući u obzir i da je ista svjesno prekršila sporazum o roditeljskoj skrbi sklopljen s ocem mlt. Aurelie Vilere Avile i prekršila sudsku zabranu odvođenja svojega djeteta s Malte, Andreas Wilhelm Gerdes moli Naslovnik (Glavnoga urednika) da što žurnije objavi ovaj odgovor na ispravak.

U Zagrebu, dana 18.05.2017.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnički ured Dumančić, Rajković & Martić

odvjetnik Slaven Martić, p.p.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo