ZBOG LOŠEG VREMENA /

Odgođeno odsukavanje broda 'Vranjic': ministri se na Čiovu počastili pršutom i vinom

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ministri Siniša Hajdaš Dončić i Arsen Bauk obišli su nasukani brod Vranjic i susreli se s mještanima koji su ih zadovoljni radovima počastili pršutom i sirom. Kiša koja neprekidno pada odgodila je odsukavanje za početak idućeg tjedna

10.10.2015.
18:06
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Još je jednom odgođeno odsukavanje broda Vranjic koji se na čiovskoj plaži nošen orkanskom burom nasukao još u ožujku. 

"Ovaj brod će biti uklonjen sutra, prekosutra ili u utorak, ovisno o vremenskim uvjetima", rekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić okupljenim novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri broda Splitske plovidbe: Krka, Orbić i Vranjic su se 5. ožujka ove godine zbog orkanske bure otrgnuli s veza na Pretakalištu za kapljeni plin u Kaštelanskom zaljevu. Dva broda, koja su se nasukala na sjevernoj strani Park-šume Marjan, odsukana su krajem kolovoza i u rujnu ove godine, dok se s odsukavanjem broda Vranjic, koji se nasukao na plaži u Slatinama na otoku Čiovu, kako je danas objašnjeno, pričekalo do završetka turističke sezone.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

(FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvođač radova na odsukavanju ovih brodova je nizozemska tvrtka "Marine Construct International" koja je na natječaju izabrana direktnom pogodbom, priopćili su iz Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture.

"Važno je da troškove odsukavanja ovih brodova ne snose hrvatski porezni obveznici, odnosno sredstva za tu namjenu neće ići iz državnog proračuna niti iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, nego je to dogovoreno kroz malo peripetija s privatnim vlasnikom i osiguravateljskim društvima", kazao je Hajdaš Dončić.

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

(FOTO: Ivo Cagalj/PIXSELL)

Na novinarski upit koliko će stajati radovi odsukavanja tri broda, ministar je odgovorio kako on to ne može reći jer je cijenu dogovorio nizozemski osiguravatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit je li njegovo ministarstvo dobivalo puno prosvjednih pisama od mještana Slatine na Čiovu zbog toga što je na plaži stajao nasukani brod Vranjic, Hajdaš Dončić je odgovorio niječno.

"Na kraju su i sami iznajmljivači prihvatili da im je taj brod jedna tursitička atrakcija i tako se prema njemu ponašali, a mi smo im obećali da ćemo ga zadnjeg ukloniti", rekao je Hajdaš Dončić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo