Predsjednik kluba /

Ode 'žetončić': Jankovics napustio Bandićev klub; Bandić: 'Očito mu je postala pretijesna koža'

Robert Jankovics je zastupnik mađarske nacionalne manjine, au Saboru je bio predsjednik kluba Milana Bandića

25.9.2019.
12:00
VOYO logo

Robert Jankovics, predsjednik Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti i nezavisnih zastupnika Milana Bandića napustio je Klub, doznaje se u Saboru.

Jankovics je zastupnik mađarske nacionalne manjine te ostaje u Klubu zastupnika nacionalnih manjina. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za RTL rekao je da je odlučio napustiti klub zbog "suštinskih razlika". 

"To je Klub zastupnika rad i solidarnosti i nezavisnih zastupnika, ja sam bio nezavisni zastupnik, jedino što mogu reći da su među nama uvijek postojale razlike, one su bile koncepcijskog karaktera sad su postale suštinske i ja sam odlučio napustiti klub", rekao je Jankovics ne želeći detaljnije pojašnjavati te razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da s Bandićem nije razgovarao, ali i da s njim nema problema. 

"Ja imam problem sa članovima kluba, ne sa Bandićem", ističe.

Na njegovu ruku vladajuća većina i dalje može računati. Jankovics je kazao da i dalje podržava Vladu Andreja Plenkovića. 

'Postala mu pretijesna koža'

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je kazao novinarima kako je s Jankovicsem razgovarao u ponedjeljak te da mu želi su sreću. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledali ste film Tesna koža? Očito mu je postala pretijesna koža, Klub velika, velika odgovornost... Ja želim puno uspjeha gospodinu Jankovicsu u daljnjoj karijeri. Gospodin Varda će sada biti predsjednik kluba", kazao je Bandić.

Ne zabrinjava ga ništa, kazao je odgovarajući na pitanje brine li ga da će mu se Klub raspasti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih s tim špekulirao", rekao je Bandić na pitanje stoji li iza svega HDZ, kako tvrdi oporba. "Kad su ljudi dolazili, onda su rekli da će prijavljivati DORH-u, a kad odlaze opet nije dobro. To vam je kao autobusna stanica, jedan prođe, a drugi dođe", dodao je Bandić.

Kazao je kako je s Jankovicsem razgovarao u ponedjeljak. "Ja mu želim svu sreću. Nemam problema s time što je Janković otišao", istaknuo je Bandić zaključno. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo