ramljak izvijestio /

Odabran savjetnik za restrukturiranje Agrokora!

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u utorak je izvijestio da je odabran savjetnik za restrukturiranje koncerna

25.4.2017.
12:27
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

ZAGREB - Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak u utorak je izvijestio da je za savjetnika za restrukturiranje koncerna odabrana tvrtka AlixPartners.

"Odabir kompanije AlixPartners rezultat je pozitivnog natječaja za savjetnika za restrukturiranje s međunarodnim referencama među kojima se, uz njih, natjecalo još pet respektabilnih međunarodnih kompanija", kažu iz Agrokora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je izvanredna uprava Agrokora ocijenila sve ponude i dala preporuku za najbolju, odabir je odobrilo Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Zadaci AlixPartnersa, savjetnika za restrukturiranje, bit će osiguranje kratkoročne likvidnosti (postavljanje prioriteta u poslovanju i podmirenja dugova dobavljačima), upravljanje novčanim tokom (striktne projekcije novčanog tijeka i upravljačkih procesa, s ciljem kontinuiranog osiguranja novčanog tijeka)  i poslovno planiranje (definiranje plana u suradnji s kompanijom i svim njenim ključnim dionicima).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Agrokora kažu da je izabrana tvrtka jedan od vodećih globalnih savjetnika za restrukturiranje, od kojeg se očekuje da svojim znanjem i iskustvom da važan doprinos kako daljenjm procesu stabilizacije poslovanja Agrokor koncerna tako i uspješnom restrukturiranju kompanije.

AlixPartners je 1981. godine osnovao Jay Alix, a danas posluje u 17 zemalja i na 27 lokacija diljem svijeta.

Točni dug Akrokora znat će se 10. lipnja, jer dotada svi vjerovnici moraju poslati svoje tražbine. Promemoriju kojom se odgađa prisilna naplata dugova prema dobavljačima dosad je potpisalo 73% banaka i oko 40% dobavljača. Svi koji nisu potpisali, sporove će morati rjesavati bilateralno.

Također, do kraja ovoga tjedna će Agrokor definirati koliko mu još sredstava treba, te će zatim izaći s tim zahtjevom prema potencijalnim investitorima. Revizija u Agrokoru treba biti gotova do kraja srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo