UŽAS KOJI PLAĆAMO / Od žene koja se ugušila pecivom do djece koja čekaju jer se prednost dala braniteljima: 'Dno' trenuci hrvatskog zdravstva

Image

'Prokomentirao sam da smo došli do sumraka sustava i države, kada imamo ljude koji su bitniji od djece. Braniteljima je bilo neugodno, ali nisu oni krivi', kaže otac malenog pacijenta

20.6.2023.
23:18
VOYO logo

Horor priče iz domene hrvatskog zdravstva ovih dana sablažnjavaju javnost. Sve je potresla vijest o 62-godišnjoj pacijentici s više dijagnoza koja je sama boravila u boxu bolnice Sv. Duh te preminula u gušenju pecivom. 

"Čujte to se događa svakodnevno, ja iz osobne prakse imam iskustva s jednom takvom situacijom kada sam kao mladi liječnik i specijalizant primila pacijenta koji se na žalost u svojoj pauzi za ručak ugušio sa sendvičem u zahodu", kaže predsjednica Hrvatske udruge bolničkih liječnika Ivana Šmit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači su u čekaonici iste bolnice preminula još dva pacijenta, a nađeni su ujutro. 

Image
VRHUNAC TOPLINSKOG VALA TEK NAS OČEKUJE /

Tropske noći mnogima će stvarati probleme: Živa neće pasti ispod 20 stupnjeva niti tijekom noći

Image
VRHUNAC TOPLINSKOG VALA TEK NAS OČEKUJE /

Tropske noći mnogima će stvarati probleme: Živa neće pasti ispod 20 stupnjeva niti tijekom noći

"Meni se desilo jedanput da su doktori otišli, a ja sam ostao sam. Nisu me primili. Mene su naručili u 12, bilo je negdje dva pola tri i ja sam čekao sam, a oni su svi otišli", govori Hari Lipovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima je vjerojatno i dalje svježa priča o novinaru Vladi Matijaniću kojeg Hitna pomoć nije odvela u bolnicu iako je imao covid sa teškim simptomima.

"Otočanima je najteže, ništa ne radi kako treba. Mi se odlazimo njima moliti ali ništa", govori Katarina Matijašić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije par mjeseci zgražali smo se nad slikom dvije starije pacijentice na istim nosilima u Sisku. Istraga je krenula u smjeru tko ih je fotografirao, a jedna od njih je pokojna.

"Sve to zapravo govori da nekome odgovara. To mora odgovoriti onaj koji se bavi politikom,vi istog čovjeka gledate u ambulanti i u njegovoj privatnoj praksi", kaže novinarka Jutarnjeg lista Goranka Jureško.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno je da se pacijenti više bore za svoja prava, sve više je Udruga koje ih zastupaju i kojima se javljaju. Možda bi nekad nešto prešutjeli ili prešli preko nečega - ali sada su glasniji. Danas će se pacijent pobuniti jer primjerice mora čekati na vađenje krvi u bolnici jer prednost imaju branitelji. Sigurna sam da bi prije 20 godina prešutjeli", govori reporterka RTL-a Leona Šiljeg.

Otac dvogodišnjeg djeteta u Osječkoj bolnici otkrio je kako su djeca koja su imala termin čekala jer je pred njima dana prednost šestero branitelja zbog sistematskog pregleda. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prokomentirao sam da smo došli do sumraka sustava i države, kada imamo ljude koji su bitniji od djece. Braniteljima je bilo neugodno, ali nisu oni krivi", kaže otac pacijenta iz Osijeka.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo