15. STUDENI / Od sutra važne promjene za sve vozače! Ako ih ne poštujete, kazne su od 660 do 1990 eura

Image
Image

Ukoliko policijski službenik uoči vozilo bez zimske opreme, isključit će ga iz prometa te će mu privremeno oduzeti registarske pločice

14.11.2023.
9:15
VOYO logo

S dolaskom zime mijenjaju se uvjeti na cesti, što za vozače znači da moraju voziti s upaljenim svjetlima danju i s odgovarajućom zimskom opremom. Ta obveza propisuje se od dana 15. studenog do 15. travnja iduće godine.

Za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjuje se promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobila s priključnim vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novčanom kaznom u iznosu od 660,00 do 1990,00 eura kaznit će se pravna ili fizička osoba obrtnik ako naredi ili dopusti da se u prometu na cestama koristi vozilo koje nema propisanu zimsku opremu ili teretni automobil s priključnim vozilom.

Image
BRAVO VATROGASCI! /

Kakvo čudo! Žena je iz ovakvog vozila izašla bez ozljeda. Volan bio nabijen do poda, grana prošla kroz auto

Za ovaj prekršaj kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 190,00 do 660,00 eura i odgovorna osoba u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne i područne regionalne samouprave. Novčanom kaznom u iznosu od 130,00 eura kaznit će se za prekršaj vozač ako upravlja vozilom suprotno odredbama ovoga članka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenik koji je isključio vozilo iz prometa vozaču će privremeno oduzeti registarske pločice.

Novčanom kaznom u iznosu od 390,00 do 920,00 eura, ako postupi suprotno naredbi policijskog službenika odnosno pokuša vozilom upravljati iako je isključeno iz prometa, kaznit će se za prekršaj vozač motornog vozila, uz određivanje 3 negativna prekršajna boda i izricanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom na rok od najmanje šest mjeseci ako je prekršaj počinjen drugi puta, odnosno najmanje 12 mjeseci ako je prekršaj počinjen treći i svaki sljedeći puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Od početka godine na hrvatske autoceste ušlo je više od 25 milijuna vozila, dva milijuna više nego lani

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Versailles
Brak na prvu
Tajne vinove loze
Nestala
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbie u školi za princeze
Brak na prvu Australija
default_cta
Obiteljske tajne
ZLOGLASNI
Cijena strasti
VOYO logo