Zagrepčanima od Nove godine pauk neće odmah odnositi auto

Od 1. siječnja odgovornost za dizanje nepropisno parkiranih vozila u Zagrebu prelazi u nadležnost Grada, prometnog redarstva i Zagrebparkinga. Do sada su taj posao obavljali djelatnici MUP-a.

18.12.2013.
9:31
VOYO logo

Naloge za dizanje nepropisno parkiranih vozila od 1. siječnja izdavat će prometni redari, a ne policija.

"MUP-u je interesu da na ovom primjeru Grada Zagreba, koji je idealan i idiličan, svi gradovi, općine i naselja preuzmu ovaj model, da rastereti policiju, jer mi imamo većih prioriteta", poručuje voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a Goran Batur.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Cilj nije loviti ljude po gradu'

Kad vozači dođu na deponij gdje je premješteno vozilo, dobit će račun, zapisnik i prekršajni nalog.

"Dok sam ja gradonačelnik, cilj Zagrebparkinga i komunalnog redarstva nije loviti ljude po gradu i puniti gradski proračun kaznama za parkiranje. To nam nije zadaća. Ponovit ću: nije cilj loviti lasom ljude u automobilu po gradu i punjenje gradskog proračuna kaznama", poručio je gradonačelnik Milan Bandić i poslao poruku svim vozačima da će imati pravo pogriješiti, pa pauk neće odmah dizati auto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bandić: Meni su tri puta digli auto

"Nikome se neće napisati kazna prvi put, bit će upozorenje, idemo bona fide, edukativno, idemo pružiti ruku. Svakome se može dogoditi da pogriješi. Meni su tri puta digli auto. Ja volim subotom ići na plac, kad sam se vratio s vrećicama, nije ga bilo."

Zagrebparking je, inače, dobio novu direktoricu. Roberta Mišetu zamijenila je Ana Preost. Kako je objavio Zagrebački holding na svojim web stranicama, Preost iza sebe ima 16 godina rada u sustavu MORH-a te u Uredu vijeća za nacionalnu sigurnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo