OD DANAS SU DOPUŠTENE POSJETE U DOMOVE ZA STARIJE: / Ovo su pravila kojih se svi moraju pridržavati

Image
Foto: Pixsell

'Posjet obitelji vrlo je organiziran i epidemiološki kontroliran, sukladno svim uputama'

18.5.2020.
14:41
Pixsell
VOYO logo

S današnjim danom, zbog povoljne epidemiološke situacije, ponovno su dopušteni posjeti korisnicima domova za starije i nemoćne. U splitskom Domu za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici bila je reporterka HRT-a.

Podsjetimo, radi se o domu u kojem se virus jako proširio te je preminulo 18 štićenika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljudi su sretni što se mogu prošetati

"S 18 preminulih, ovaj splitski dom neslavni je rekorder u Hrvatskoj. Očekivano, atmosfera nije vjerojatno kao u drugim domovima u Hrvatskoj, ali ljude koje smo vidjeli prije uključenja, bilo im je drago da nakon dva mjeseca izolacije mogu prošetati u krugu Doma te vidjeti svoje najbliže", prenosi HRT.

Za one koji žele posjetiti osobe u domovima uvedene su specijalne mjere. "Od danas došlo je do nove faze popuštanja mjera. Radi se o ograničenim mjerama kretanja naših korisnika u okviru doma", rekla je koordinatorica Doma za starije i nemoćne u splitskoj Vukovarskoj ulici Helena Bandalović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Posjet obitelj je epidemiološki kontroliran'

Naglašava kako su određena dva termina za kretanje korisnica u krugu Doma, u trajanju od otprilike pola sata. "Posjet obitelji vrlo je organiziran i epidemiološki kontroliran, sukladno svim uputama. Posjeti se mogu obavljati u kratkom trajanju, 15 ili 20 minuta, uz socijalnu distancu, uz masku i rukavice. Ako posjećuju stacionarne korisnike koji ne izlaze iz soba, onda su to još strože mjere. Vjerujem da će svi to poštovati", dodala je.

Situaciju oko koronavirusa iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo