odlične vijesti / Očekuje se rekordna sezona u Dubrovniku, do sada ostvareno preko 650.000 noćenja

Na pragu nove turističke sezone Dubrovnik već računa na obaranje rekorda. Nije ni čudo jer od početka 2015. ponovno rastu i noćenja i dolasci,a zbog povećanja broja kreveta mogu ići još samo gore

2.6.2015.
19:15
VOYO logo

Luke i Madeline znaju zašto se Dubrovnik i Britanci vole.

"Prekrasno mjesto, odlična hrana, lijepo vrijeme, odlično se zabavljamo. Cijene su vrlo pristupačne, bili smo u Francuskoj  prošli tjedan i kad usporedimo možemo reći da su cijene ovdje savršene za nas", komentirali su britanski turisti Luke i Madeline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Stradunu su tako i ove godine najbrojniji britanski koraci, no njime điravaju i  Španjolci - njih čak 49 posto više ove godine, Amerikanaca 28 posto više te Nijemaca 18 posto više. 

Stradun je sve popularniji i Kinezima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad Dubrovnik će se približit milijun dolazaka samo ove godine, a znamo da je prije 6 godina bilo 500 tisuća" Andro Vlahušić

"Moji prijatelji su već bili ovdje i rekli su mi, prekrasno je moraš  tamo ići s nama", izjavio je Tomy Hui, kineski turist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmu godinu za redom Dubrovnik juri uzlaznom turističkom putanjom. Rastu neprestano i dolasci i noćenja.

"Grad Dubrovnik će se približit milijun dolazaka samo ove godine, a znamo da je prije 6 godina bilo 500 tisuća", komentirao je Andro Vlahušić, dubrovački gradonačenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi od njih izabrat će dubrovački privatni smještaj.

"Imamo i svake godine veliko povećanje iznajmljivača u  privatnom smještaju ove godine imamo oko 1500 novih kreveta, dakle prešlo se ukupno 15 tisuća  kreveta  što je već premašilo hotelske kapacitete", izjavila je Romana Vlašić, direktorica TZ Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrovnik predvodi  po broju hotela sa pet zvjezdica a i privatni smještaj ne zaostaje puno. Ovi Australci znaju zašto su ga izabrali.

"Vrlo dobra cijena, u centru smo blizu svim atrakcijama, nema toliko gužve", izjavio je Jake, australski turist.

A znaju i zašto su izabrali Dubrovnik.

"Prelijepo je, sunce, vrijeme, sjajna povijest", komentirala je Beth, australska turistica.

A jednako je privlačan i australskom studentu i ruskom milijarder koji je do njega doplovio svojim Ace-om, jednoj od najluksuznijih jahti na svijetu.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo