NE ZABORAVITE KIŠOBRAN / Očekuje nas oblačna i kišovita nedjelja, ali u novom tjednu stiže sunce

U unutrašnjosti novi tjedan započinjemo stabilnije, sunčanije pa i malo toplije, ujutro uz nešto češću pojavu magle. Na Jadranu ponedjeljak većinom sunčan, mjestimice malo kiše moguće u zaobalju

Dorian Ribarić

Dorian Ribarić

26.5.2024.
7:48
VOYO logo

Nedjeljno jutro oblačno, osobito u unutrašnjosti zemlje uz povremenu kišu, češću, pa i u obliku pljuskova na zapadu, gdje može i zagrmjeti. Suho samo u Podunavlju, a moguće i na dijelu sjevernog Jadrana. Na kopnu uglavnom slab vjetar. Na moru slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje bura, osobito pod Velebitom, a na srednjem dijelu samo prolazno jugo. Jutro pak, malo ugodnije, na kontinentu posvuda iznad 10, čak do 15 stupnjeva, a na moru između 16 i 19 stupnjeva.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dalje ponegdje mogući pljuskovi i grmljavina, čak lokalno južnije od Zagreba izraženiji. No, naoblaka će se postupno smanjivati, a ti pljuskovi prorijediti, navečer izostajati. Ipak, uz te promjenjive prilike i slab do rijetko umjeren sjeveroistočni vjetar, malo svježije, bit će između 19 i 22 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Slavoniji, Baranji i Srijemu zato djelomice sunčano, osobito u Podunavlju. Tek lokalno još prema zapadu, oko gorja može bit kakvog kraćeg pljuska ili malo kiše. Toplo, od 22 do čak 26 stupnjeva, koliko se očekuje prema istoku.

U Dalmaciji promjenjivo prolazno uz pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. No, sve to uglavnom u zaleđu i na krajnjem jugu, a navečer će se i naoblaka smanjivati. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, a temperatura oko 23-24 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, a sve manje tmurno bit će i u gorju, gdje još u početku može biti kojeg izraženijeg pljuska. Neki kraći se može dogoditi i u unutrašnjosti Istre. Vjetar slabi, a na moru ostaje toplo, između 23 i 25 stupnjeva. Malo svježije u gorju.

Image
'SVE SU OČI UPRTE U NJU' /

Stigla dugoročna vremenska prognoza DHMZ-a: Pogledajte kakvo ljeto čeka Hrvatsku

Image
'SVE SU OČI UPRTE U NJU' /

Stigla dugoročna vremenska prognoza DHMZ-a: Pogledajte kakvo ljeto čeka Hrvatsku

U NOVOM TJEDNU NA KOPNU

U unutrašnjosti novi tjedan započinjemo stabilnije, sunčanije pa i malo toplije, ujutro uz nešto češću pojavu magle. Malo kiše može pasti uglavnom samo u gorskim krajevima tijekom poslijepodneva. No, već od utorka opet promjenjivo, pljuskovi izgledniji najprije na zapadu, a u srijedu i na istoku zemlje. Malo više suhog vremena u četvrtak, pred, čini se izraženije pljuskove potkraj petka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U NOVOM TJEDNU NA MORU

Na Jadranu ponedjeljak većinom sunčan, mjestimice malo kiše moguće u zaobalju, vrlo rijetko može koji od tih pljuskova stići do mora. U utorak i srijedu nestabilnije. Pljuskovi i neverini, najprije na sjeveru, zatim i u Dalmaciji. U četvrtak prolazno malo mirnije, ali kreće sve izraženija južina koja najavljuje jače naoblačenje krajem radnog tjedna. No, temperatura bez veće promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo