Ivan Vrdoljak: /

'Očekivao sam od predsjednice da je predsjednica svih građana, a ne da nasjeda na populizam'

Image
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
5.6.2018.
15:15
Petar Glebov/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HNS-a, Ivan Vrdoljak, nakon sastanka vladajuće koalicije novinarima je kazao kako ga ne čudi inicijativa Željke Markić i Živog Zida o prikupljanju potpisa za referendum za promjenu izbornoga sustava.

"Od njih nisam očekivao proeuropsku, otvorenu, naprednu inicijativu, ali sam očekivao od predsjednice da je predsjednica svih građana, i manjina, i da ne nasjeda na ove podvale populizma", rekao je Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Očekujemo njihove potpise, to su najniže moguće strasti, hvatati potpise na pravima manjina. Kao da je to najveći problem u Hrvatskoj, kao da se nitko ne pita kako će završiti naša manjina u Mađarskoj ili Srbiji", rekao je Vrdoljak.

"Veseli me da će nagodba ipak u zadanim okvirima doći, a to znači da smo unatoč svim problemima unutar procesa došli do rezultata na zadovoljstvo zaposlenih u koncernu Agrokor", rekao je Vrdoljak na pitanje je li na sastanku bilo govora o nagodbi u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne smatra spornim što se premijer Andrej Plenković sastao s čelnikom Adrisa, Antom Vlahovićem. "Meni to nije sporno, premijer treba dobiti informacije, treba postaviti pitanje što ako se dogodi nagodba, što planiraju s firmom kasnije. Mislim da ga to treba zanimati i skupiti informacije", rekao je Vrdoljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo