nesvakidašnji prizor / Obustavljena plovidba Dunavom: ledena bujica na Dravi odnijela jednu cijelu kućicu!

Ledena Drava zaledila je i okolnu površinu, pa je na zaleđenim blokovima otplutala i kućica koja se nalazila tik uz Dunav

10.1.2017.
13:57
VOYO logo

Zbog izrazito niskih temperatura i pojave leda na Dunavu, Lučka kapetanija Vukovar odlučila je obustaviti plovidbu za sva plovila na području nadležnosti te kapetanije, sve do stvaranja uvjeta za sigurnu plovidbu.

Po riječima dežurnog službenika u Lučkoj kapetaniji Vukovar, zabrana plovidbe odnosi se na cijeli tok Dunava kroz Republiku Hrvatsku, od Batine do Iloka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Srbija je već proglasila zabranu plovidbom Dunavom kroz svoje područje, a mi smo to učinili u ponedjeljak u 12 sati", rečeno je Hini.

Razlog zabrane plovidbe je niski vodostaj Dunava te led koji je po procjeni vukovarske Lučke kapetanije, prekrio 30-ak posto površine te druge po veličini europske rijeke koja kroz Hrvatsku protječe u dužini od 188 kilometara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slična situacija bila je i kod rijeke Drave. Jučer je na ušću rijeke Karašice u Dravu kod Osijeka zabilježen doista nesvakidašnji prizor. 

Naime, ledena Drava zaledila je i okolnu površinu, pa je na zaleđenim blokovima otplutala i kućica koja se nalazila tik uz Dunav. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo