POSTIGLI SPORAZUM / Obrat u slučaju srednjoškolaca-putnika u Zagorju: Prijevoz učenika ipak se nastavlja

Image
Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL / Ilustracija

'Na današnjem sastanku usuglasili smo se oko toga da se u rješavanje tih problema konačno mora uključiti i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, kako bi javni linijski prijevoz na području KZŽ u budućnosti nesmetano funkcionirao', rekao je župan Kolar

2.4.2023.
13:19
Dusko Jaramaz / PIXSELL / Ilustracija
VOYO logo

Došlo je do obrata u slučaju prijevoza srednjoškolaca u Krapinsko-zagorskoj županiji. Kako je priopćila Županija, župan Željko Kolar održao je sastanak s Antunom Presečkim, vlasnikom prijevozničke tvrtke Presečki grupa d.o.o. Postigli su dogovor da se prijevoz srednjoškolaca nesmetano nastavlja sutra, u ponedjeljak, 3. travnja.

Podsjetimo, riječ je o tvrtki koja je inače prevozila učenike, ali su Krapinsko-zagorskoj županiji poslali odgovor da to više ne namjeravaju činiti. Kako je u subotu priopćila Županija, prijevoznik Presečki grupa d.o.o. u prošli je ponedjeljak poslao obavijest o namjeri ukidanja 42 polaska, a konačan je odgovor Županiji stigao u subotu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, današnji predmet dogovora bila su upravo ta 42 polaska na linijama javnog linijskog prijevoza kojima se prevoze srednjoškolci iako je za te polaske dan ranije bilo najavljeno ukidanje.

Image
42 polaska /

Autobusni prijevoznik od ponedjeljka više neće prevoziti srednjoškolce u Zagorju

Image
42 polaska /

Autobusni prijevoznik od ponedjeljka više neće prevoziti srednjoškolce u Zagorju

"Drago mi je što je ovaj sporazum postignut, prvenstveno zbog učenica i učenika kojima smo omogućili nesmetan dolazak i odlazak sa nastave te na mjesta obavljanja praktičnog dijela programa do kraja školske godine 2022./2023.", rekao je župan Kolar nakon današnjeg sastanka dodavši da su svjesni gorućih problema u prijevozničkom sektoru za što su, kako je rekao, uvijek pokazivali razumijevanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na današnjem sastanku usuglasili smo se oko toga da se u rješavanje tih problema konačno mora uključiti i resorno Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, kako bi javni linijski prijevoz na području KZŽ u budućnosti nesmetano funkcionirao. Ovim putem ujedno želim zahvaliti Presečki grupi d.o.o. na pokazanom razumijevanju i dosadašnjoj korektnoj suradnji, za koju sam siguran da će se nastaviti i dalje“, zaključio je župan Kolar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo