PETROV SE OBRATIO JAVNOSTI: / Neka SDP odgovori na dva postavljena uvjeta

"Ne branimo kriminalne radnje, ako je itko čist od stranaka u Hrvatskoj kad su pitanju kriminalne radnje, onda je to Most. Na nama nema apsolutno nikakve mrlje.

16.12.2015.
11:58
VOYO logo

"Neki pojedinci iz stranaka su pretjerali optužujući druge strane. Prešli su granice normalnog ukusa i političkog dijaloga. S time se ne slažemo", kazao je Božo Petrov, aludirajući na jučerašnju konferenciju za novinare šefova stranaka koalicije Hrvatska raste, na kojoj je rečeno da je "Most postao mostobran povratku kriminalne organizacije na vlast".

Image
MILANOVIĆ: /

"Most postaje mostobran povratku kriminalne organizacije na vlast"

Image
MILANOVIĆ: /

"Most postaje mostobran povratku kriminalne organizacije na vlast"

Upitan je li istina da je na jednom sastanku rekao da će se HDZ, ako bude u oporbi, raspasti, Petrov nije dao decidiran odgovor: "Mi smo rekli, neće biti ugodno niti jednoj od tih stranaka ako ne formiraju na neki način vladu. Ne opterećuje nas mogućnost novih izbora. Mi sigurno nećemo pogaziti svoju riječ, ako žele raditi za dobrobit Hrvatske, neka uđu u vladu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef Mosta odbacio je optužbe da se bore za fotelje: "Zapravo 20 godina su to radili i jedni i drugi", spočitao je HDZ-u i SDP-u grijehe iz prošlosti. Mostu su na prvom mjestu, istaknuo je, reforme i promjene koje se trebaju dogoditi u Hrvatskoj. Demantirao je medijske napise o tome da namjerava, ako se formira vlada, preuzeti neke resore. "U razgovorima do toga nije niti došlo", dodao je.

S HDZ-om samo suradnja - a ne koalicija

Nestranački premijer bio je uvjet za formiranje tripartitne vlasti, ponovio je Petrov, a u slučaju da dođe do dualnog odnosa između Mosta i HDZ-a, kaže da će i dalje inzistirati na nestranačkoj osobi. Upitan znači li to da predsjednik HDZ-a neće moći biti mandatar, Petrov je kazao kako su već ranije na to dali odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se postigne dogovor samo s HDZ-om, mišljenja je da to ne može biti shvaćeno kao izdaja građana koji su glas na izborima dali Mostu. U tom slučaju, pojasnio je, ne bi se radilo o koaliciji već o suradnji dviju strana u kojoj bi se jasno znalo što je dogovornost jednih a što drugih.

Poruka SDP-u

Na novinarsko pitanje hoće li nakon jučerašnjeg Milanovićevog napada na Most nastaviti pregovore s koalicijom Hrvatska raste, Petrov je dao diplomatski odgovor: "Mi nismo započeli oštru retoriku. Za nas stvari nisu završene, ali nećemo dopustiti odugovlačenje. Ako mogu promijeniti svoje stajalište, to je na njima, ali definitivno nećemo dopustiti odugovlačenje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrov je rekao da se zadnjih pet tjedana o Mostu šire neistine, a to, kazao je, nije slučajno:"Mi mijenjamo političku retoriku u Hrvatskoj, a nekome to očito ne odgovara".

Izabrat će se najbolji kandidat

Vjeruje da će se unutar tjedan dana sve dogovoriti, pa i ime mandatara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ćemo sljedeći tjedan imati mandatara vlade. Most ne smije niti može, kao ni druge stranke, nametnuti stranačkog mandatara, treba se usuglasiti. Mi imamo svoj prijedlog. Očekujem da će i drugi imati svoje prijedloge, a onda ćemo odlučiti koji je najbolji", kazao je Petrov.

Zaključio je da nastavlja razgovore s Domoljubnom koalicijom, a od koalicije Hrvatska raste očekuje da odgovori na postavljena dva uvjeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na jučerašnje izjave, šef SDP-a i lijeve koalicije Zoran Milanović, čini se, ne odustaje. Putem Facebooka opet je pozvao Most da zajedno sastave jaku vladu, koja bi ''bila mostobran za povratak kriminalne organizacije u vlast".

Podsjetimo, nakon jučerašnjeg trećeg kruga konzultacija na Pantovčaku zastupnici Mosta potvrdili su kako će u daljnje pregovore ići s Domoljubnom koalicijom. Koaliciji Hrvatska raste poručili su da su im vrata otvorena ako se žele pridružiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo