Sredstva iz Fonda solidarnosti / Obnova postrojenja Sisačkog vodovoda, projekti vrijedni 10,9 milijuna eura

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Sredstava iz dva ugovora Fonda solidarnosti EU koriste se za sanaciju šteta nastalih neposredno nakon potresa

22.3.2023.
15:26
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Sisački vodovod d.o.o. provodi 10,9 milijuna eura vrijedne projekte obnove postrojenja, instalacija i zgrada oštećenih u razornom potresu potkraj 2020. godine, a radove je u srijedu obišla gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Sredstava iz dva ugovora Fonda solidarnosti EU koriste se za sanaciju šteta nastalih neposredno nakon potresa u postrojenju Novo Selište pokraj Petrinje i sanaciju šteta i vraćanje u tehnički ispravno stanje postrojenja za kondicioniranje vode u tom pogonu, te vodoopskrbnog sustava kojim upravlja Sisački vodovod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Na valovima rijeke Kupe ili preko nekoliko razloga zašto posjetiti Sisak

Image

Na valovima rijeke Kupe ili preko nekoliko razloga zašto posjetiti Sisak

Dobit će još pouzdaniju vodoopskrbu

"Najvažnije je u ovom projektu da će njegovim završetkom Siščani dobiti još pouzdaniju vodoopskrbu i da će postrojenje u koje nije odavno ulagano, biti potpuno modernizirano i automatizirano. Zadovoljna sam što će za ovaj projekt biti povučen i zadnji euro iz europskih fondova koji će biti uloženi na najbolji način za poboljšanje vodoopskrbe i kvalitete života u Sisku", kazala je gradonačelnica nakon obilaska.

Trenutno su u tijeku radovi na obnovi konstrukcije svih građevina postrojenja za kondicioniranje vode u Novom Selištu i vodospremi Sv. Trojstvo, rekonstrukcija nadzorno-upravljačkog sustava i sustava napajanja električnom energijom pogona Novo Selište, rekonstrukcija sustava grijanja i sprječavanja zamrzavanja postrojenja te revitalizacija crpnog postrojenja pogona za obradu vode Novo Selište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Završetkom tih radova povećat će se pouzdanost opskrbe i racionalizirala potrošnja energije. Radovi su usmjereni i prema ostvarivanju ciljeva zelene tranzicije poslovanja Sisačkog vodovoda, koji će suvremenim tehnologijama osjetno smanjiti utrošak energije i poboljšati svoju poslovnu efikasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo