OBITELJSKA TRAGEDIJA U MASLENICI: / Centar roditeljima oduzima troje djece, oni tvrde da to čine iz osvete

Image
Foto: Thinkstock

Dramatične trenutke proživljava obitelj Božić iz Maslenice očekujući "ljude koji će im odvesti djecu".

25.2.2016.
13:19
Thinkstock
VOYO logo

Obitelj Božić iz Maslenice kod Zadra posljednjih dana živu strahu jer im Centar za socijalni rad namjerava oduzeti njihovo troje djece. Lana (5) i Leo (3,5 godina) stoga ne miču od svoje majke čekajući "ljude koji će ih odvesti". Ante koji ima tek godinu i dva mjeseca u krevetiću je. On je dijete koje je prerano rođeno pa ima poteškoće u razvoju. Dok majka Tomislava (22) i njena svekrva strahuju doma, otac djece Ante je na radnom mjestu, piše Slobodna Dalmacija.

Na put daleko od roditeljske ljubavi

Zasad znaju da će Lanu i Lea odvesti u Kuću svete Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu u Zagrebu, dok će Ante završiti u zagrebačkoj Kući ljubavi iz sastava Caritasa Zagrebačke nadbiskupije. Roditelji će ih moći posjećivati, ali uz nadzor. Obitelj se može žaliti, ali žalba ne odgađa izvršenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Centru, čiju je odluku potvrdio benkovački sudac Zoran Vinković, svoje zahtjeve temelje na prošlosti Tomislave koja je "skitala, pila alkohol, bila agresivna i promiskuitetna", činjenici da je otac vikao na socijalnu radnicu pri posljednjem posjetu, upozorenju pedijatrice da Antu ne dovode redoviti na preglede, činjenici da spavaju svi u istoj sobi i da smatraju da su djeca pod prijetnjom opasnosti za život, zdravlje i razvoj.

"Kunem vam se, ta vika na mene će vas koštati"

Tomislava tvrdi da je sve to posljedica osvetoljubivosti socijalne radnice koju su potjerali s kućnog praga jer im ne da mira od kada je ona rodila, sa 16 godina. Tada im je socijalna radnica rekla: "Kunem vam se, ta vika na mene će vas koštati". Tomislava priznaje da je bila problematična u mladosti, ali tvrdi da se sve promijenilo od kada je dobila prvo dijete što je za sobom povuklo veliku odgovornost, piše Slobodna. Njen suprug, ističe, već 18 godina radi na istom radnom mjestu te se pita ne bi li ga netko već otpustio da je problematičan na bilo koji način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kažu da su mi djeca neuhranjena, nečista i da ne možemo nas pet živjeti u jednoj sobi. Molim vas, pogledajte Lanu i Lea. Odgojena, uhranjena, zdrava djeca", pokazuje Tomislava i dodaje kako svi spavaju u istoj sobi jer ona ima grijanje, a da im je život s jednom plaćom težak jer potroše na hranu te na gorivo pri odlasku na terapije malog Ante u Zadar.

Udomiteljskoj obitelji oduzeli trojicu dječaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Udomiteljskoj obitelji oduzeli trojicu dječaka

Image

Udomiteljskoj obitelji oduzeli trojicu dječaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo