'POKAZALI STE VELIKO SRCE' / Splićani priredili veliki oproštaj od Mateja Periša: Palili baklje, zaorio se gromoglasan pljesak, a oglasio se i njegov otac

Image
Foto: Miroslav Lelas/Pixsell

Matej Periš ispraćen je na vječni počinak, a građani diljem Hrvatske i regije i dalje mu simboličnim gestama odaju počast

23.5.2022.
20:45
Miroslav Lelas/Pixsell
VOYO logo

U ponedjeljak, u ranim jutarnjim satima, Matej Periš ispraćen je na vječni počinak. Sprovod je održan u najužem krugu obitelji na splitskom Lovrincu. Apel za tihim sprovodom poslao je otac Nenad.

Image
'NAJGORI DAN U MOM ŽIVOTU' /

Danas je ispraćaj Mateja Periša, a njegov otac Nenad je poslao apel javnosti i poručuje: 'Moji pogledi će uvijek tražiti mojeg sina'

Image
'NAJGORI DAN U MOM ŽIVOTU' /

Danas je ispraćaj Mateja Periša, a njegov otac Nenad je poslao apel javnosti i poručuje: 'Moji pogledi će uvijek tražiti mojeg sina'

Za sve koji su se željeli oprostiti od tragično preminulog mladića, organiziran je ispraćaj na vanjskom vezu za kruzere u splitskoj trajektnoj luci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Matej je bio tako pozitivna osoba. Imao je jako puno prijatelja koje je stekao kroz školovanje, a kasnije i radeći kao skiper. Bio je veseljak, svijet je gledao kroz ružičaste naočale i nije zaslužio ovako tragičan kraj u svojoj 27. godini života. Uključio sam se u organizaciju ovog ispraćaja jer sam osjetio poziv da to napravim. Puno ljudi se željelo oprostiti od njega, proteklih dana stiglo mi je na tisuće poruka podrške što od onih koji su ga željeli ispratiti s kopna i onih koji su se željeli brodom uključiti u špalir na moru, uz svjetlosne efekte i zvukove brodskih sirena. Posao koji je radio Matej u sezoni obavlja oko 300 brodova, onda znate koliko je on imao prijatelja i poznanika koji su se poželjeli oprostiti na dostojanstven način. Svi oni su ispoštovali molbu oca da se obitelj od Mateja oprosti u intimi", rekao je za 24 sata jedan od Matejovih kolega, inicijator i jedan od organizatora ispraćaja u trajektnoj luci.

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Ispraćaj Mateja Periša

Mateju u čast napravili su špalir s brodicama u blizini trajektne luke, a desetak brodova zatrubilo je u znak posljednjeg pozdrava. Brojni su Splićani palili baklje, a gradom se zaorio i gromoglasan pljesak. Uslijedila je i molitva, a s jedne od brodica oglasio se i Matejev otac Nenad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dalmacija Danas/Youtube

"Hvala vam svima, pokazali ste veliko srce. Ovakva potpora čovika čini čovikom", rekao je.

Image
Foto: Dalmacija Danas/Youtube

U Beogradu, u crkvi sv. Ante Padovanskog također je organiziran ispraćaj koji je predvodio beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar. Na lijesu je bilo 27 ruža, simboličan broj za broj godina koliko je živio, a u blizini mjesta na kojem je Matej nestao okupila se i nekolicina građana koja je organizirala i simboličan oproštaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, tijelo prerano preminulog mladića izvučeno je u srijedu 18. svibnja, a dan poslije DNK analiza pokazala je da je riječ o Splićaninu koji je nestao u noći s 30. na 31. prosinca.

Prema preliminarnom nalazu obdukcije, smrt je nastupila nenasilnim putem, a istraga o tome što se te kobne večeri dogodilo i dalje traje. Posebna pažnja istražitelja usmjerena je prema mobitelu koji je pronađen u njegovu džepu i za kojega se nadaju da će im dati odgovore na mnoga otvorena pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo