zbog prijave pernara / O prijetnjama pravobraniteljici oglasili se iz Ureda: 'Neće je spriječiti u obavljanju poslova'

Image
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Nakon što je bivšeg živozidaša Pernara prijavila zbog slučaja uhićenih Hrvata u Zambiji, na mailove prima prijetnje i uvrede. Iz njena ureda najavljuju da će svaki takav mail proslijediti institucijama na postupanje

17.2.2023.
16:52
Goran Stanzl/Pixsell
VOYO logo

Nakon što je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić prijavila bivšeg "Živozidaša" Ivana Pernara zbog hajke na uhićene Hrvate u Zambiji, mailovima je primila mnoge uvrede i prijetnje.

O svemu su se za RTL Danas oglasili iz njezina ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Višnja Ljubičić, u obavljanju svojih poslova saznala je za povrede Zakona o ravnopravnosti spolova s obilježjima kaznenih djela iz članka 325. – Javno poticanje na mržnju i članka 146. – Nedozvoljena upotreba osobnih podataka Kaznenog zakona i sukladno Zakonu o ravnopravnosti spolova us tim u vezi je 13. veljače 2023. godine podnijela Državnom odvjetništvu prijavu protiv Ivana Pernara na daljnje nadležno postupanje."

Iz Ureda su najavili da će sve prijetnje, koje pravobraniteljica primi, proslijediti nadležnim institucijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Isto tako, nastavno na napise pojedinih medija o prijetnjama upućenima pravobraniteljici za ravnopravnost spolova, Višnji Ljubičić, pravobraniteljica naglašava da će sve prijetnje i ugroze koje je zaprimila institucija Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, a vezano uz njeno postupanje po službenoj dužnosti, biti proslijeđene nadležnim tijelima. Zaprimljene prijetnje i uvrede neće spriječiti instituciju Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova da nastavi obavljati svoje poslove u okvirima svoje nadležnosti", objasnili su nam iz Ureda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo