Nude ljetovanja jeftinija i 40 posto

Velike gužve i interes građana rezultirao je punim hotelima sve do kraja kolovoza, a akcijske su ponude ljetovanja gotovo rasprodane.

4.8.2011.
14:52
VOYO logo

U usporedbi s prijašnjim turističkim sezonama, dosadašnja neslužbena statistika osječkih turističkih agencija pokazuje da je broj uplaćenih odmora na atraktivnim ljetnim destinacijama u stalnom porastu.

Crikvenica, Makarska, Hvar, Jelsa samo su neke od najatraktivnijih domaćih destinacija gdje će, kako tvrde u turističkim agencijama Kompas, Oratours i Panturist, ljetne dane provesti najveći broj Osječana, piše Glas Slavonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove se godine najčešće uplaćuju sedmodnevni i desetodnevni ljetni aranžmani, a najtraženija su domaća destinacija Makarska rivijera, te srednji Jadran. Od otoka su i ove godine popularni Hvar i Brač, a građani nerijetko idu i na Korčulu, te na otok Rab.

Što se inozemnih destinacija tiče, najviše se putuje u Tunis i Egipat. U Kompasu kažu da su putovanja u Tunis, Egipat i Tursku sredinom ljeta posebno atraktivna građanima te da su za njih popunjeni svi termini do kraja kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se cijena tiče, nisu se značajno mijenjale u odnosu na prošlu godinu, pa se najčešći sedmodnevni aranžmani ljetovanja u najatraktivnijim danima turističke sezone na domaćoj obali mogu pronaći za oko 1.500 kuna po osobi. Putovanja na Mediteran nešto su skuplja i mogu se pronaći po cijeni od 2.500 kuna po osobi. Za ljetovanja u kolovozu neke od agencija već su ponudile popuste koji se kreću od 15 pa do čak 40 posto!

Najrjeđi su ipak upiti za udaljenije destinacije ljetovanja, a cijene im se u prosjeku za sedmodnevne aranžmane kreću od oko 8.000 kuna po osobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106070525006 arti-201105240267006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo