200 posto više / Novi terminal - veća kašnjenja: na 'Tuđmanu' letovi u prosjeku kasne 19 minuta

Image
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Zagrebačka zračna luka danas dočekuje milijuntog putnika, i to najranije ikad. Međutim, otkako je prije dva mjeseca otvoren novi terminal, kašnjenja su sve veća

30.5.2017.
9:07
Borna Filić/PIXSELL
VOYO logo

Avioprijevoznici potvrđuju da su kašnjenja zrakoplova povećana, te sada u prosjeku iznose 19 minuta, dok je broj kašnjenja letova povećan 200 posto, donosi Večernji list.

Ključni problem je manji broj stajanki u odnosu na stari terminal, što rezultira kašnjenjem. Zbog nedovoljnog kapaciteta, putnici i prtljaga nalaze i na starom i na novom terminalu. Pritom, prtljaga je najveći problem jer "putuje" s jednog kraja zračne luke na drugi, novi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aviokompanije ističu i da na "Tuđmanu" radi premalo osoblja. Dodatan problem bit će tijekom idućih mjeseci, kada će u zračnoj luci biti i dvostruko više putnika nego, primjerice, tijekom travnja.

"U travnju je došlo određenog povećanja kašnjenja zbog različitih tehničkih i prometnih razloga", potvrđuju iz Zračne luke Franjo Tuđman za Večernji list

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše su kasnili letovi u dolasku, ali, ističu, kašnjenja su smanjili u svibnju.

Zagrebačka zračna luka danas će dočekati milijuntog ovogodišnjeg putnika. Bit će to prvi put da je jubilej ostvaren već u svibnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo