Novi snijeg zameo Hrvatsku, padat će do popodne

Dok se još mnogi nisu oporavili od snježnog nevremena od prošlog tjedna, snijeg ponovno pada u većem dijelu zemlje.

6.2.2012.
22:17
VOYO logo

Lika se jutros probudila s novih 20-ak cm snijega, dok je u istočnoj Hrvatskoj snježni pokrivač deblji za oko 15-ak cm. Najniža temperatura, 22 stupnja ispod ništice, izmjerena je na Zavižanu, na Sljemenu je -16 Celzijevih stupnjeva, dok je veći dio Hrvatske jutro dočekao s -10 stupnjeva. Toliko je u 7 sati izmjereno u Zagrebu, Čakovcu, Bjelovaru, Karlovcu, Osijeku, Vinkovcima, Varaždinu, Vukovaru i Sisku.

Hladnije je bilo u Gospiću, gdje se živa u termometru spustila na -13, a u Delnicama, Udbini i na Plitvičkim jezerima do -14 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Meteorolozi najavljuju da će tijekom prijepodneva snijeg nastaviti padati u unutrašnjosti, dok će snijega nošenog burom biti i na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Na Jadranu bi udari bure mogli dosegnuti brzinu od 100 do 180 km/h.

Smirivanje vremena u utorak popodne

Čini se da će se vremenske neprilike smiriti u poslijepodnevnim satima. Na sjeveru Hrvatske trebalo bi prestati padati snijeg, nakon čega se očekuje i djelomično razvedravanje. Na Jadranu će biti djelomice sunčano s povremenom naoblakom, ali bez oborina. Kopno će se preko dana "grijati" na temperaturama od -11 do -6 Celzijevih stupnjeva, dok će se na Jadranu temperature kretati između -2 i 3 stupnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gužve u Zagrebu, kasne tramvaji i autobusi

U ZET-u kažu da nema zastoja u tramvajskom prometu, ali da se odvija usporeno. Ovisno o pojedinoj liniji, tramvaji na odredišta stižu sa zakašnjenjem od desetak minuta. Međutim, prema pozivima građana u redakciju Danas.hr-a, autobusi na dijelu gradskih relacija kasne i više od 20 minuta, a tramvaji često mijenjaju uobičajeni smjer kretanja. Najgore je onima koji su na posao krenuli osobnim automobilima, jer su na gotovo svim gradskim prometnicama nesnosne gužve i zastoji.

Zimski uvjeti i dalje su na snazi na većini cesta u Lici, Hrvatskom primorju, Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj, Dalmaciji i Gorskom kotaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O problemima koje je uzrokovao snijeg, a s kojima su se građani borili i u ponedjeljak, čitajte ovdje.

Zimski uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na snazi su na većini cesta u Lici, Hrvatskom primorju, Slavoniji, središnjoj Hrvatskoj, Dalmaciji i Gorskom kotaru. Prekinut je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci, te obrnuto. Hrvatski autoklub upozorio je vozače da ne kreću na bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sav promet zatvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala na dionici Senj-Karlobag-Sveta Marija Magdalena (D8),D1 Udbina-Gračac-Knin, most u Dubrovniku, D54 Maslenica- Zaton Obrovački, D39 GP Aržano-Cista Provo, D59 Knin-Kistanje-Bribirske Mostine, D218 Brotnja- Sučević, D506 Dobroselo- Mazin i D425 Čeveljuša- Karamatići.

Samo za osobna vozila otvorene su: Jadranska magistrala od Bakra do Senja (D8),Paški most, D25 Gospić-Karlobag i ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na riječkoj obilaznici zabrana je prometa za teretna vozila iznad 3,5 t, vozila sa natkrivenim teretnim prostorom, kombi vozila, kamp prikolice, autobuse i motocikle od čvora Orehovica do čvora Rujevica. Krčki most zatvoren je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

specijal-201012070191004-Vrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo