NISU ZADOVOLJNI /

Novi 'skrpani' program SDP-a iznenadio članove stranke: 'Ovo je u maniri Zlatka Hasanbegovića'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Neki od sadašnjih članova kažu da se u ovom novom tekstu uopće ne pojavljuje dio sadržaja kojeg je predložio i napisao Neven Budak

14.2.2018.
11:18
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Davor Bernardić članovima Radne grupe za izradu novog programa stranke uputio je gotov tekst dokumenta, no Radna grupa kaže da nije ni znala da se novi tekst piše. Nisu sudjelovali u njegovom pisanju, a prvi put su ga vidjeli kad su ga dobili mailom, piše Novi list.

Na tako ‘skrpani dokument’ jedini tko je od SDP-ovaca poslao primjedbe je Siniša Hajdaš Dončić, a ostali ne žele pisati svoje primjedbe. Bernardić je za danas poslijepodne sazvao sastanak Radne skupine, koja se nije sastala još od listopada nakon što su je napustili Berto Šalaj i Davorko Vidović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki od sadašnjih članova kažu da se u ovom novom tekstu uopće ne pojavljuje dio sadržaja kojeg je predložio i napisao Neven Budak. Radna skupina trebala bi se sastati danas, a nakon toga bi tekst trebao razmotriti Glavni odbor SDP-a u subotu, pa konvencija u ožujku. 

SDP-ovci iz Radne grupe tvrde da za takvo što nema šanse jer je prije toga potrebna javna rasprava. "Za Statut smo imali mjesec dana javne rasprave, na njemu je gotovo svaku sjednicu radilo Predsjedništvo, i radili smo na njemu šest mjeseci. Nedopustivo je da se ozbiljnije bavimo Statutom nego Programom, temeljnim dokumentom svake stranke", poručuju iz Radne grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čitao sam samo dio koji se tiče resora za koji sam zainteresiran, ali ovako šupalj tekst dugo nisam vidio. Spominje se 'odgovornost za izgovorenu riječ', u maniri Zlatka Hasanbegovića", rekao je za Novi list jedan od članova Predsjedništva SDP-a. 

Kada je riječ o sadržaju prijedloga Programa stranke, u tekstu su navedeni općeniti ciljevi i vrijednosti poput poboljšanja kvalitete života, humanijih međuljudskih odnosa, boljitka pojedinca i zajednice, sloboda, pravda, jednakost, solidarnost.

Jedni kažu da se takva općenitost i očekuje, dok drugi ipak kritiziraju takav tekst i kažu da se radi o političkim frazama bez socijaldemokratskih postavki. U novom se konceptu ističu i slobodni mediji te borba protiv manipulacije i lažnih vijesti, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo