ŽELJNO SE ČEKA POČETAK RADA / Novi sadržaji za djecu u Novom Zagrebu: Središće napokon dobiva školu i vrtić

Image
Foto: Grad Zagreb

Vrijednost radova na izgradnji vrtića iznosi 36 milijuna kuna, a vrtić je dio Odgojno-obrazovnog kompleksa Središće

17.9.2019.
10:55
Grad Zagreb
VOYO logo

S nestrpljenjem građani i građanke Središća, jednog od kvartova u Novom Zagrebu, jedinom koje nema svoju školu i vrtić, čekaju dovršetak Odgojno-obrazovnog kompleksa Središće. Prije godinu dana započeta je gradnja škola, a jutros je položen kamen temeljac za vrtić. 

Vrtić, ukupne površine 2136 metara kvadratnih, nalazi se između Američke škole i Osnovne škole Središće, i njemu će biti smješteno više od 200 djece u 10 odgojnih skuptina, pet vrtićkih i pet jasličkih. Vrijednost radova iznosi 36 milijuna kuna, a s radom bi trebao krenuti na jesen sljedeće pedagoške godine.

“Dječji vrtić, u kojem ćemo djeci pružiti sretno djetinjstvo, pridonijet će znatno razvoju i napretku naselja Središće'', istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića Zapruđe Danijela Filković zahvalivši Gradu na podršci na polaganju kamena temeljca, uz opet neizostavan svećenički blagoslov. 

Priliku za pohvalu iskoristio je gradonačelnik Milan Bandić ustvrdivši da ''Grad Zagreb ulaže u obrazovnu infrastrukturu više nego cijela Hrvatska'': ''U 2019. smo napravili četiri nove sportske dvorane, dvije nove škole, a u tijeku je gradnja još dvije škole i tri vrtića''. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Kada smo 2004. završavali Bundek, rekli smo da ćemo na ovom prostoru napraviti obrazovni centar i to se obistinjuje. Za godinu dana otvorit ćemo vrtić, a za šest mjeseci osnovnu školu. Hvala svima, nadležnim uredima, zastupnicima u Skupštini na čelu s predsjednikom Dragom Prgometom, koja je usvojila sve što smo predložili da ovdje napravimo centar izvrsnosti'', poručio je Bandić i zahvalio građanima i građankama Zapruđa i Središća na strpljenju.

U kojem su stanju škole i vrtići u cijelom Zagrebu, struka i roditelji često upozoravaju, a novi bi objekt trebao olakšati život njima i mališanima koji već dugo čekaju ne samo na vrtić, nego i na školu u ovom kvartu Novog Zagreba. Podsjetimo, škola čiji je početak rada gradonačelnik najavio za pola godine, trebala bi raditi u jednoj smjeni, a ukupna vrijednost radova iznosi 59 milijuna kuna.

Osnovna škola Središće bit će dio Odgojno-obrazovnog kompleksa Središće, a trebalo bi je pohađati 450 učenika i učenica raspoređenih u 16 razrednih odjela te je unutar škole planirana i dvodijelna školska sportska dvorana površine 700 metara kvadratnih. Radovi su počeli prije godinu dana. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo