nulta stopa tolerancije / Novi ravnatelj MUO-a prijavio zaposlenicu zbog pronevjere stotina tisuća eura. Tomašević: 'Za svaku osudu'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Urušavanje zida i skele kontrolira građevinska, kazao je zamjenik gradonačelnika Zagreba Luka Korlaet

13.2.2024.
11:44
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet obilježili su sadnju 5000 stabala u sklopu jesensko-zimske akcije ozelenjivanja grada. Odgovarali su potom na pitanja novinara.

Novi ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt policiji podnio je kaznenu prijavu protiv zaposlenice muzeja zbog osnovane sumnje u pronevjeru više stotina tisuća eura proračunskog gradskog novca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova gradska uprava ima nultu stopu tolerancije na nepravilnosti. Ravnatelj ne samo da je podnio kaznenu prijavu, nego je pokrenuo i postupak otkaza zaposlenici muzeja, tj. postupak otkazivanja ugovora o radu. Sada je to u rukama policije i drugih državnih tijela. To je za svaku osudu", kazao je Tomašević.

Rekao je da je riječ o više stotina tisuća eura, budući da su saznanja tek od petka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li Zagreb siguran nakon dva incidenta, pad skele i urušavanje zida, gradski čelnici rekli su da je. "Gradski ured izdaje dozvolu. Ove situacije izlaze izvan okvira što bi Grad morao kontrolirati, a njihovo postupanje kontrolira građevinska inspekcija. Urušavanje zida i skele kontrolira građevinska", kazao je Korlaet.

Image
'Počelo je čišćenje' /

Zašto je pala skela sa zgrade u Zagrebu? Projektant za RTL Danas: 'Iščupala su se sidra...'

Image
'Počelo je čišćenje' /

Zašto je pala skela sa zgrade u Zagrebu? Projektant za RTL Danas: 'Iščupala su se sidra...'

"Puno zgrada je u obnovi, i trebaju dionici poraditi na sigurnosti. Apeliram i na projektante, investitore da povedu brigu o tome", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Je li Zagreb siguran za građane?", pitali su ponovo novinari. "Je, siguran je", kazao je. "Zbog nemara dolazi do 10 posto događaja", kaže.

"Mogu reći da imamo dobru komunikaciju s građevinskom inspekcijom i komuniciramo s njima svakodnevno. Mi možemo da ih uputimo na to i to mjesto", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Idemo se podsjetiti na olujno nevrijeme u srpnju, koje je srušilo dizalicu a ne skele. Većina dionika se drži pravila. Mi tu nemamo ingerenciju, već građevinska. U isto vrijeme je činjenica je da je jako puno gradilišta. Nedostaje radnika i pada kvaliteta rada. To su sve vanjske okolnosti nad kojima nemamo moći. Možemo pojačati kontrole", kazao je Tomislav Tomašević.

POGLEDAJTE VIDEO: Skela koja se urušila u Zagrebu uklonjena. Strahuju li građani?: 'Sad se više ne osjećam sigurno'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo