NAJAVILI ODLAZAK PLENKOVIĆU / Protivnici covid-potvrda ponovno došli na Markov trg: 'Zahvaljujemo Laucu i biskupima'; Jedan od vođa nije došao jer ima koronu

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

I večeras su se na Markovu trgu okupili protivnici obveznih covid-potvrda te ponovno iznijeli svoje zahtjeve

15.11.2021.
18:28
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Još jedan prosvjed protiv covid-potvrda krenuo je na Markovu trgu. Okupilo se nekoliko stotina ljudi, među kojima neki nose transparente s natpisima: "Ne želimo podjele na cijepljene i necijepljene" i "Necijepljeni ne zaslužuju otkaz", javlja Index.

Među okupljenima su šef ultrakatoličke udruge Vigilare, Vice Batarelo, ali i Andrija Klarić, vlasnik teretane koju je policija tijekom lockdowna početkom godine zatvorila. On je kasnije sudjelovao na Festivalu slobode, a prometnu se u jednog od lidera novih prosvjeda u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OKUPILI SE 'SPONTANO' /

Nekoliko stotina prosvjednika na Markovom trgu: Pale svijeće, prosvjeduju protiv covid potvrda...

Image
OKUPILI SE 'SPONTANO' /

Nekoliko stotina prosvjednika na Markovom trgu: Pale svijeće, prosvjeduju protiv covid potvrda...

"Svi koji su bili jučer, vidjeli su koliko nas je bilo. Po izvještajima iz medija smo shvatili da moramo dodati bar dvije nule", rekao je Klarić, nakon čega su svi okupljeni recitirali tri zahtjeva koja traže od Vlade.

'Nećemo više šutjeti'

Govoreći o medijima, dio prosvjednika krenuo je u raspravu s novinarskom ekipom HRT-a. Poručili su im da nisu objektivno prikazali prosvjede te da njihovi urednici manipuliraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozivamo odgovorne da pogledaju u oči oboljelima od covida, ali i one kojima uskraćuju skrb a jednako su ranjivi i onkološki pacijenti. Nećemo više šutjeti, bez obzira na posljedice. Zahvaljujemo prof. Laucu na nesebičnoj borbi za znanstvenu istinu", rekao je Klarić te zahvalio Tomislavu Domazetu Loši i Hrvatskoj biskupskoj konferenciji.

Oduševljenom reakcijom i skandiranjem popratili su vijest kako su lokalne vlasti Sinja i Primoštena odbile uvesti obvezne covid-potvrde. Pohvalili su i odluku ZET-a da većina njihovih djelatnika ne treba imati covid-potvrde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik: 'Treba provoditi građanski neposluh'

Liječnik Srećko Sladoljev se ispričao što nije došao na prosvjed, jer je zaražen koronavirusom, kao i cijela njegova obitelj. Potom je riječ preuzeo odvjetnik Mate Knezović.

"Na svim razinama treba provoditi građanski neposluh. Svi skupa se borimo za slobodu izbora i protiv diskriminacije necijepljenih. Sam prosvjed ne utječe na vlast i provođenje mjera. Nastavimo s prosvjedima kao mjestom rasprave. Stari život ćemo dobiti jedino ako ga sami vratimo i to na samo jedan način - neposluhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluke se ne mogu provoditi ako ih nitko ne poštuje. Roditelji, pošaljite djecu ispred svake škole. Dođite ispred škole sa susjedima, prijateljima i pokažite otpor mjerama", rekao je Knezović. Djeca će nas pitati gdje ste bili 2021., a ne '91.", poručio je Knezović.

Najavljeno je kako će nakon prosvjeda, okupljeni otići do stana premijera Andreja Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo