SITUACIJA SE SMIRUJE /

Novi požar kod Solina! Vatra ne prijeti kućama, ali još ima plamena: 'Stižu vatrogasci iz Zagreba'

Image
Foto: DalmacijaDanas

Na terenu su pripadnici DVD-a Klis, DVD-a Solin, DVD-a Vranjic, kao i Javna vatrogasna postrojba Split i DVD Split

11.8.2024.
15:33
DalmacijaDanas
VOYO logo

U nedjelju rano poslijepodne planuo je požar na području Solina. Radi se o požaru otvorenog tipa, a vatra je u jednom trenutku zaprijetila i kućama.

U jednom trenutku situacija je bila kritična i vatra je došla do kuća. Mještani su branili kuće, naša reporterka Dragana Eterović razgovarala je s Marijanom Bobanom koji je sudjelovao u gašenju požara. Pojavile su se sumnje i da je požar podmetnut. Više možete pročitati OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ekipe iz Zagreba krenule za Dalmaciju

20.30 - "Pri vrhu još uvijek ima otvorenog plamena te će svi vatrogasci koji su na požarištu ostati dežurati cijelu noć. Izdao sam zapovijed za izvanrednu dislokaciju vatrogasaca Vatrogasne zajednice grada Zagreba u Splitsko-dalmatinsku županiju.", kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Situacija se smiruje

19.00- Zapovjednik vatrogasaca Slavko Tucaković potvrdio nam je da se požar smiruje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pri vrhu još uvijek ima otvorenog plamena, ali vjetar je stao pa je to olakotna okolnost. Kanaderi se trenutno pune gorivom u splitskoj zračnoj luci. Požar više ne prijeti kućama. Jedan je vatrogasac zadobio opekline prvog stupnja na području uha i nosa iz DVD-a Slatina", rekao nam je.

Na intervenciji ozlijeđen vatrogasac

18.10 - Na intervenciji gašenja požara lakše je ozlijeđen jedan vatrogasac. Iz ŽVOC-a ST su javili da ima opekline prvog stupnja (oba uha i nos) te da je pušten na kućnu njegu. Radi se o vatrogascu iz DVD-a Slatine, poručila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

17.10 - Kanaderi u akciji, spasili kuće, javlja Dalmacija danas.

Na putu do požarišta oko 15.00 sati jedno je vatrogasno vozilo oborilo motocikl. Srećom, nastala je tek materijalna šteta. Nije poznato kolika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na terenu je 135 vatrogasaca s 40 vozila

17.00 - Zapovjednik vatrogasaca Slavko Tucaković za Danas.hr je komentirao stanje na požarištu.

"Trenutno ne mogu potvrditi informaciju da gore kuće. Na terenu je 135 vatrogasaca s 40 vozila iz 19 vatrogasnih postrojbi. U pripravnosti su postrojbe iz Zagreba i Ličko - senjske županije. Požar se širi prema brdu, a vjetar otežava gašenje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednu kuću zahvatio požar

16.40 - Stup dima velikog požara u Rupotini vidi se i iz susjednih mjesta, Dugopolja i Koprivna. Cijeli Mosor obavijen je dimom, dim ulazi u kuće, osjeća se čak i u Prometovom autobusu na liniji 35 za Dugopolje i Koprivno i koji je na polasku prema Splitu zbog požara i zatvorene stare Kliške ceste kasnio više od sat vremena. Jednu kuću je zahvatio požar, piše Slobodna Dalmacija.

Buktinja u Solinu, gust dim se vidi iz Drvenika

16.30 - Stižu nove snimke s požarišta.

Vatrogasne postrojbe su u pripravnosti

16.15 - "U pripravnosti su Intervencijske vatrogasne postrojbe Zadar, Šibenik i Dubrovnik. Uz njih, u pripravnost su stavljeni i vatrogasci za dislokaciju iz Vatrogasnih zajednica Ličko-senjske županije i Grada Zagreba", kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Zatvorena cesta

16.10 -Zbog požara je za sav promet zatvorena stara kliška cesta (ŽC 6253).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gori blizu kuća, stanovnici zabrinuti

16.00 - Požar gori u blizini naselja, javlja Slobodna Dalmacija. Gašenje otežava vjetar. Čitatelji javljaju da se vidi otvoreni plamen i da se požar razbuktava.Stanovnici su jako zabrinuti. Informacija o štetama još uvijek nema, kao ni o tome što je uzrok požara.

Image
Foto: DalmacijaDanas
Image
Foto: DalmacijaDanas

15.10 -Na terenu su vatrogasci s operativnog područja, a u pomoć im dolaze i četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DalmacijaDanas

15.00 - Požar gase pripadnici DVD-a Klis, DVD-a Solin, DVD-a Vranjic, kao i Javna vatrogasna postrojba Split i DVD Split.

"Trenutno vam ne mogu reći ništa konkretno, osim da je teško ludilo", poručili su iz JVP-a Split.

POGLEDAJTE VIDEO: Vatrogasac koji gasi požare i na godišnjem odmoru još jednom pokazao najveće i najtoplije srce na svijetu

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo