još jedan / Novi potres na jugu Hrvatske: 'Ovaj je bio jači od prethodnog'. Oglasili se hrvatski seizmolozi

Image
Foto: EMSC

Seizmografi su zabilježili prilično jak potres na Pelješcu. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru

22.2.2024.
7:14
EMSC
VOYO logo

Hrvatski seizmolozi oglasili su se o novom potresu koji se dogodio u 7 sati i 3 minute. Seizmografi su zabilježili prilično jak potres na Pelješcu. Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentu procijenjen je na V stupnjeva EMS. 

Kako je prvotno javio EMSC novi potres dogodio se u 7,03 sati i bio je 7 km od Neuma. Korisnici javljaju da je bio jači od prethodnog. Iako je prvotna magnituda koju je objavio EMSC bila 4,1 po Richteru, ubrzo je jačina prmijenjena na 2,0 po Richteru. "Zatreslo mi krevet, Metković", javlja jedan korisnik. "Ploče, kratko ali solidno", napisao je drugi korisnik. "Ovaj je bio jači", javio je korisnik iz Stona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, kako je izvijestila Seizmološka služba jutros u 5 sati i 7 minuta (SEV) seizmografi su zabilježili umjeren potres magnitude M=3.4 na Pelješcu, jugoistočno od Žuljana . Intenzitet u epicentru procijenjen iz magnitude iznosio je IV-V (četiri do pet) stupnjeva EMS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
novo podrhtavanje /

Potres na jugu Hrvatske: 'Dobro je treslo. Probudilo me'

Image
novo podrhtavanje /

Potres na jugu Hrvatske: 'Dobro je treslo. Probudilo me'

Podsjetimo, EMSC je javio kako je potres bio magnitude 3,7 po Richteru. Prema prvim informacijama koje su objavili, epicentar je bio 5 kilometara od Neuma na dubini od 6 km, a dogodio se u 5.07 sati. Javili su se građani Metkovića i Opuzena koji kažu da je dobro treslo.

Podsjetimo, jučer u 18 sati i 57 minuta (SEV) seizmografi Seizmološke službe RH zabilježili su slab potres magnitude M 2.6 u moru uz obalu Pelješca jugoistočno od Žuljana, izvijestili su s PMF-a. Potres su osjetili i stanovnici Neuma u BiH. "Dobro je tresnulo, sreća kratko", "Protreslo brzo, Neum", svjedočanstva su na EMSC-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo