VELIKI BROJ AMANDMANA / Novi obrati u slučaju zagrebačkog GUP-a: Prvo se sastali HDZ-ovci pa je Bandić priredio iznenađenje!

Bandić je izjavom da će povući amandmane uzrokovao novi obrat

8.2.2020.
18:47
VOYO logo

Pravi razlog izvanrednog sastanka zagrebačkih HDZ-ovaca bilo je more amandamana na GUP koje je na prošloj sjednici gradske skupštine uložio i Milan Bandić

S 15 amandmana koje su sami podnijeli HDZ-ovci su mogli jednostavno kupiti vrijeme, ali zagrebački je gradonačelnik ovako prouzročio novi obrat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se novac svih građana grada Zagreba na 10 stupnjeva ove sunčane subote doslovno baca u vjetar, gradonačelnik i glavni koalicijski partneri - HDZ - nabacuju se amandmanima.

Da pokažu kako se ne radi o političkom prepucavanju već o stručnoj raspravi, njihov se stručni tim našao rano jutros i sa stručnog stajališta analizirao amandmane koje je uložio Milan Bandić i njegova stranka. Trideset posto njih, odlučili su,  neće podržati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi oni amandmani koji su prenamjena zelenih površina u neke druge površine a nisu prošli javnu raspravu neće dobiti podršku HDZ-a. Od ukupnog broja ih je negdje oko 30-ak posto", kazao je Andrija Mikulić.

To je sve politička trgovina

Povlače i jedan svoj jer se upravo radi o prenamjeni zelene površine, pa ostaju na 14. Očito jedinih 14 koji će se naći na glasanju u ponedjeljak jer je Bandić nakon ove njihove najave odlučio pokazati tko je glavni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ću predložiti da se svi amandmani povuku, moja želja nije bila da se ide na amandmane, to je želja HDZ-a. Moj prijedlog je da povučemo sve amandmane, tako će i biti", kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Što će u tom slučaju učiniti HDZ-ovci koji su amandmanima mogli kupiti vrijeme, nitko ne zna. Proceduralno, ukoliko Bandić zaista povuče sve amandmane, a 14 HDZ-ovih oporba i Stranka rada i solidarnosti odbiju, za GUP bi se moglo glasati već u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je ostalo kako su mislili još u četvrtak, o prihvaćenim amandamnima moralo bi se očitovati Ministarstvo graditeljstva čije mišljenje ne bi mogli uvrstiti do sljedeće sjednice. Koja je, zanimljivo - iza unutarstranačkih izbora u HDZ-u.

"Apsolutno su sve odluke donešene jednoglasno. Ali čujemo već neko vrijeme kako se mnogi članovi ne slažu. Ja ne znam gdje ste vi to čuli i s kime ste pričali ali HDZ u Zagrebu ima 18 000 članova. Po statutu HDZ-a imate izbore i svaka razina bira svoje predstavnike i ti predstavnici su njihov glas, a taj glas je donio jednoglasne odluke", kazao je Mikulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oporba je ovo nabacivanje amandmanima odavno nazvala političkom trgovinom, a GUP sve više gubi obrise dokumenta koji je bio.

Zagreb je poslao plaćeni proglas

"Zapravo se svodi na ono što tražimo već dugo a to je da se stane s ovim i da se GUP počne raditi iz početka ili da poslušaju prijedlog SDP-a i ostatka opozicije u skupštini a to je da odluku o GUP-u daju građanima. Da se raspiše lokalni referendum u kojem bi u konačnici građani odlučili što će bit s GUP-om", kazao je SDP-ovac Matej Mišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok je generalni urbanistički plan Zagreba postao prvoklasno politčko pitanje gradska uprava odlučila je poslati plaćeni proglas koji objašnjava njihovu stranu priče nazvan istina o GUP-u.

"Istina je da se prostorni planovi rade prema Pravilniku o sadržaju, mjerilima kartografskih prikaza iz davne 1998. godine. Istina je da je sukladno Zakonu o prostornom uređenju koji je stupio na snagu 2014. godine propisan rok od 90 dana za donošenje novog pravilnika, a novog pravilnika nema već 6 godina", stoji u proglasu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražili smo Grad objašnjenje jesu li oglas platili i koliko, ali odgovora nema, a svi su mediji prenijeli njihovu istinu.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo