OTKUD ZARAZA U MINISTARSTVU BLAŽENKE DIVJAK? / Tajnica koja je 'pokupila koronu' bila je na vjenčanju kćeri jednog generala

Image
Foto: Pixsell/MZO

Suprug zaražene tajnice Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ivane Franić, šef je kabineta generala Mladena Fuzula,

14.7.2020.
14:19
Pixsell/MZO
VOYO logo

Nakon što je otkriveno da je od koronavirusa oboljela tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Ivana Franić, epidemiolozi su svim službenicima, pa i ministrici Blaženki Divjak danas odredili hitno testiranje i odlazak u samoizolaciju. U međuvremenu se doznaje kako je Franić zarazu pokupila na nedavnoj svadbi kćeri generala Mladena Fuzula na kojoj je sudjelovalo oko 300 osoba.

Image
BLAŽENKA DIVJAK I CIJELO MINISTARSTVO IDU U SAMOIZOLACIJU: /

Državna tajnica bila na rizičnoj svadbi, zaražena je koronom

Image
BLAŽENKA DIVJAK I CIJELO MINISTARSTVO IDU U SAMOIZOLACIJU: /

Državna tajnica bila na rizičnoj svadbi, zaražena je koronom

Zaraženo već 20-ak osoba sa svadbe

Zadarski Stožer civilne zaštite proteklih je dana evidentirao dvadesetak novooboljelih osoba, povezanih s tom svadbom, a 24sata doznaje kako je tajnica Franić na svadbi bila zbog toga što je njezin suprug pukovnik Hrvatske vojske i šef kabineta generala Fuzula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih komentirao. Supruga je bolesna, ja nisam zaražen i ne trebam o tome komentirati i stvarati daljnji nemir. Ako je ona bolesnik, nije korektno da se širi priča o tome, treba to malo zaustaviti jer se svakome može dogoditi. Na godišnjem sam odmoru, kod kuće sam i ništa ne širimo. Ona je u statusu bolesnika i molim vas da poštujete to", kratko je komentirao pukovnik Franić ne otkrivši je li bio na svadbi.

Svi MORH-ovci sa svadbe otišli na godišnji odmor

To nije otkrilo ni Ministarstvo obrane iz kojeg se, pak, doznaje kako je na spornoj svadbi bilo čak 11 njihovih zaposlenika. Ističu kako su svi na godišnjem odmoru te kako nijedan od njih nakon svadbe nije došao na posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nijedan od jedanaestorice zaposlenika MORH-a koji su bili uzvanici na svadbi kćeri generala Fuzula nije bio na radnom mjestu. Nijedne sekunde. Od njih 11, dvojicu je zadarski županijski zavod poslao na testiranje i bili su negativni. Sva jedanaestorica su na godišnjem odmoru i nijednog dana nakon toga nisu bili na poslu. A zašto je županijski zavod proglasio mjeru distanciranja, a ne samoizolacije, to je u njihovoj nadležnosti", poručio je glasnogovornik MORH-a, Dražen Jonjić i dodao da Ministarstvo provodi sve propisane epidemiološke mjere.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo