SVE ĆE BITI ISTO? / Nova vlada Srbije sa starim ministrima: Dačić ostaje 'ključni čovjek'

Image
Foto: Profimedia

Dačić se sada vraća u 'staru' fotelju, a u Ministarstvu vanjskih poslova će ga zamijeniti dosadašnji ambasador Srbije u SAD-u Marko Đurić, za kojeg mediji navode da je 'podigao odnose Srbije i Washingtona na novi nivo'

1.5.2024.
15:04
Profimedia
VOYO logo

Srbija bi za par dana trebala službeno dobiti novu Vladu, nakon rasprave i glasanja u parlamentu. U njoj će biti manje-više već dobro poznata lica iz SNS i stranaka članica koalicije na posljednjim izborima. Ipak, jedno ime 'odzvanja' više od drugih ono Ivice Dačića.

"Ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas u Beogradu s hrvatskim ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Кaramarkom. Na sastanku su usuglašene buduće smjernice zajedničkih akcija na operativnom nivou, a dosadašnja suradnja dva ministarstva na svim nivoima je ocijenjena kao veoma dobra. Ministar Dačić je izrazio zadovoljstvo posjetom hrvatskog kolege", vijest je iz 2011. godine, ali kao da je pisana jučer, s tim što Karamarko više nije ministar, ali Dačić, zato, jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
oporba pokradena /

Čini se da će Srbija na nove izbore: Vladajući ne mogu skupiti većinu

Image
oporba pokradena /

Čini se da će Srbija na nove izbore: Vladajući ne mogu skupiti većinu

Dačićev SPS (Socijalistička Partija Srbije) i koalicija oko nje su na posljednjim izborima osvojili dvadesetak posto manje mandata nego na prethodnim. Ipak, ova politička grupacija zadržala je gotovo sve pozicije u Vladi. Ovog puta će imati čak četiri ministarstava - Policije, Prosvete i dva ministarstva bez portfelja.

Dačić je bio 'ključni čovjek' još 2012. godine, kada je prekinuo dotadašnju koaliciju s Demokratskom strankom, i prešao 'na stranu' SNS. Dačić je tada postao premijer, a na to mjesto je došao upravo iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dačić se sada vraća u 'staru' fotelju, a u Ministarstvu vanjskih poslova će ga zamijeniti dosadašnji ambasador Srbije u SAD-u Marko Đurić, za kojeg mediji navode da je 'podigao odnose Srbije i Washingtona na novi nivo'.

POGLEDAJTE VIDEO: Dačić se sastao u Moskvi s Lavrovom: 'Idemo na nogometnu utakmicu između Rusije i Srbije'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo