rekonstrukcija vodovoda / Nova višemilijunska ulaganja u međimursku vodoopskrbu

Image

U Međimurskim vodama su potpisani sporazumi za rekonstrukciju magistralnog vodovoda Nedelišće - Savska Ves i rekonstrukciju magistralnog vodovoda Prekopa - Donji Koncovčak te Sporazum za radove na magistralnom vodovodu uz Dravu - III.faza i produžetak vodovodne mreže u Donjem Koncovčaku.

11.4.2016.
14:56
VOYO logo

Rezultat je to procedure javne nabave za ugovaranje planiranih radova za Projekt „Rekonstrukcija i dogradnja dijela vodoopskrbnog sustava Međimurske županije, vrijednosti gotovo 12,5 milijuna kuna. U sufinanciranju projekta sudjeluju EU sa 65 % sredstava Hrvatske vode s 25 %, a ostatak će sufinancirati Međimurske vode iz sredstava amortizacije.

- Ulažemo u vodoopskrbu. Mi imamo izgrađene sustave koji su već dijelom amortizirani, na određenim mjestima se pojavljuju kvarovi, dolazi do pucanja cjevovoda. Tako ćemo glavni vod koji ide prema Čakovcu profila 600 mm rekonstruirati od crpilišta u Nedelišću sve do Savske Vesi, u nastavku je bio rekonstruiran, i tako postići daleko veću kvalitetu i sigurnost vodoopskrbe Čakovca i okolice. Rekonstruirat ćemo magistralni vodovod uz Dravu, treća faza, kod Orehovice isto tako velika vrijednost radova. Radit ćemo na produžetku vodovodne mreže Prekopa- Donji Koncovčak, također značajnije duljine - istaknuo je Vladimir Topolnjak,dipl.ing., direktor Međimurskih voda d.o.o..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je i to kako se potpisuje i sporazum za izvođenje radova za produžetak vodovodne mreže na Kardinalovom brijegu u Koncovčaku. Vrijednost tih radova je 500.000 kuna u kojem Općina Selnica participira sa 10%. Direktor je s ponosom završio: - Vidi se da značajna sredstava ulažemo u rekonstrukciju i modernizaciju vodoopskrbe u Međimurju i to kontinuirano već od 90-tih godina pa smo tako lani u rekonstrukciju i modernizaciju te priključke uložili gotovo 4 milijuna kuna iz sredstava amortizacije.

Više pročitajte na portalu eMedjimurje.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo