OPASNA OLUJA PRIJETI CIJELOJ HRVATSKOJ: / 'Budite na oprezu, ali i spremni boriti se s novim količinama vode izvan riječnih korita'

Image

Nove kiše stižu u Hrvatsku nakon vrlo kratkog predaha poslije obilnih padalina i poplava.

18.9.2017.
21:58
VOYO logo

U utorak će se nastaviti promjenjivo i pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti obilni, osobito u zapadnim predjelima te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Na krajnjem istoku i jugu oborina se očekuje u drugom dijelu dana. Vjetar će biti većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

Na Jadranu umjereno mjestimice i jako jugo te jugozapadnjak navečer i prema kraju dana okretat će na buru i sjeverozapadnjak, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Jutarnja temperatura bit će od 8 do 13, na Jadranu 14 do 19, a najviša dnevna od 12 do 16, u Slavoniji i na Jadranu od 19 do 24 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zbog najave tako obilnih padalina, Meteoalarm je izdao upozorenja za cijelu zemlju, a upozorenje je za Istru, Gorski kotar, Liku, sjeverni Jadran te srednju i južnu Dalmaciju crveno, što znači da bi vremenski uvjeti na tim prostorima mogli biti izrazito opasni.

Image

Postoji mogućnost novih poplava zbog velikih količina kiše koje će pasti. Nakon poplava u Ogulinu, sutra će biti poslan zahtjev za proglašenje elementarne nepogode, a tamo je u tijeku priprema za nove poplave jer se već večeras, ali i tijekom idućih dana, očekuju nove oborine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gradonačenik Ogulina, Dalibor Domitrović, savjetuje svojim građanima 'da se pripreme za idućih 48 sati s osnovnim namirnicama, kruhom, pitkom vodom i eventualno svijećama u slučaju da struja bude morala biti isključena'.

'Zbog nadolazećih oborina, ne treba stvarati paniku, ali građani trebaju biti na oprezu, kao i sve službe koje su u pripravnosti i spremne, ako bude potrebno, boriti se s novim količinama vode izvan riječnih korita', poručio je ogulinski gradonačelnik Domitrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prognozi DHMZ-a za sedam dana, kišno i hladnije vrijeme će se nastaviti i u srijedu, dok bi u četvrtak i petak trebalo uslijediti razvedravanje, no nova kiša najavljena je ponovno za vikend.

Image
Image
Image
Image

U srijedu će još kišiti u svim dijelovima zemlje, a u četvrtak se očekuje smirivanje vremena u većem dijelu zemlje. U Slavoniji i Baranji se ipak i u četvrtak očekuje kiša, a ljepše bi vrijeme tamo trebalo biti u petak i subotu. Nova kiša padat će opet u nedjelju na istoku zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji se razvedravanje i prestanak oborina očekuju u četvrtak, dok bi u petak trebalo biti još nešto kiše, ali uz sunce. Subota bi u Dalmaciji trebala proći bez oborina, a one će se opet vratiti u nedjelju. Na sjevernom Jadranu bi bez kiše trebao proteći jedino četvrtak, a u Zagrebu četvrtak i petak.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo