Opasnost uvijek vreba /

'Nogometnoj reprezentaciji se približava izbacivanje': Ivan Zvonimir Čičak upozorava na realnu mogućnost

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

'Apsurdno je bilo gdje u svijetu da se zbog jedne utakmice sastaju premijer, ministar policije i šef obavještajne službe', kazao je predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora

4.3.2017.
16:00
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Ivan Zvonimir Čičak kazao je za SN kako je šokantno što se zbog jedne nogometne utakmice sastaju čelni ljudi države, a izbacivanje s velikih natjecanja uvijek je "realna mogućnost".

"Postoji jedan dio navijača koji meni kažu da samo kad Hrvatska igra protiv Srbije, navijaju za Hrvatsku. Inače uvijek protiv hrvatske reprezentacije. To je patološki oblik razmišljanja. Ali to je takvo stanje i moramo prihvatiti kao realnost", izjavio je Čičak za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Incidenti iz prošlosti još nisu razriješeni. "Upozorili smo što će se dogoditi. Tada je bila galama, “terorizam, orjunaši, mi ćemo ih sve zatvoriti”, ništa nisu uradili. Dapače. Imate presudu jednoj osobu u Zadru koja je osuđena na deset mjeseci zatvora zato što je priznala da je napravila taj incident u St. Etienneu. Međutim, u žalbenom postupku Županijski sud u Splitu ga je oslobodio, bez obzira na sve".

Opasnost od novih navijačkih incidenata uvijek vreba, a samim time i mogućnost izbacivanja Hrvatske s velikih natjecanja. Rješenje na dugi rok je prevencija. "Inzistiramo na prevenciji. Bolje prevenirati nego kažnjavati", ističe Čičak, koji je kazao i da je konačno postoji politička volja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo