Veli Varoš pod opsadom /

Noćna fotografija iz Splita zapalila internet: 'Jutros puno limenki, škartoca i ambalaža'

Image
Foto: Facebook Split i okolo Splita

Mnogi se ljudi na to kako grad izgleda, groze jer su ulice prljave, drugi u svemu vide krivca - turizam

26.8.2024.
15:54
Facebook Split i okolo Splita
VOYO logo

"Veli Varoš prebukiran", napisali su uz sliku na kojoj se vide mladi kako spavaju na ulici i koju su objavili na Facebook stranici "Split i okolo Splita".

Dvoje njih, mladić i djevojka su na klupici, a dvoje njih na podu i tako potpuno opušteno spavaju. Oko njih je otpad, njihove osobe stvari razbacane su pa tako i torbe po kojima se dade zaključiti da su turisti. Među stvarima se vidi i prostirka za spavanje, vrećica iz dućana, ali i alkohol. U svega desetak sati, zaredalo se više od 160 komentara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma da su barem pokupili škovace za sobom nego jutros prolazim puno limenki, škartoca i razne ambalaže", jedan je od njih. Drugi su pitali zašto nije bilo reakcije: "I jeste nazvali policiju u tu uru ili ste samo fotografirali i stavili na fb".

Ima i onih koji su se nadovezali na problem čistoće u Splitu te problem što je pola radnika komunalca na bolovanju. "Sveto moje selo, Split je šporak i smrdljiv". Drugi su odmah vidjeli probleme koji su isplivali zbog masovnog turizma: "... ajme i joj Splite moj, reka bi i napisa Nikša Smoje, ostvarili smo najjadniju opciju turizma, niže i gore ne postoji ..."; "Dolaze li iz turističke zajednice brojiti ova noćenja?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOĆNI BIZNIS /

Mladi u Splitu pronašli novi način zabave, ali i zarade: Bez puno muke do stotice

Image
NOĆNI BIZNIS /

Mladi u Splitu pronašli novi način zabave, ali i zarade: Bez puno muke do stotice

Opet, ima i onih koji otvoreno upozoravaju da ovakve rasprave potpiruju netrpeljivost: "Ne sviđaju mi se ovi govori mržnje, fotografija je tu da se komentira, da prijedlog da bude bolje, pohvali autora, a neki odu u neke nepotrebne smjerove..."

POGLEDAJTE VIDEO Split tone u smeću, a radnika Čistoće nema. Puljak: 'Ako su lažna bolovanja, bit će posljedica'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo