'NAVUKLI SU GA' / Nobilo brani Miloševića koji je optužen za pogodovanje: 'Radio je ono za što su ga izabrali njegovi birači'

'Osim imena, ni po čemu drugom ovaj slučaj nije značajan. On nije rang Agrokora i Uljanika, ni po novcima niti po obimu, broju svjedoka, dokumentacije', kazao je odvjetnik Anto Nobilo

26.10.2022.
20:14
VOYO logo

O optužnici podignutoj protiv bivšeg potpredsjednika Vlade, SDSS-ovca Borisa Miloševića, za RTL Danas govorio je njegov odvjetnik Antom Nobilo.

"Prvo moram pročitati optužnicu, ali pretpostavljam da je na temeljima onoga što je bilo na početku kako je istraga otvorena. Ako to bude tako, onda ću lomiti tvrdnju da je Boris Milošević potaknuo nekoga u Ministarstvu gospodarstva'', kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OGLASIO SE I USKOK /

Po prvi put u povijesti podignuta optužnica kojom su obuhvaćena čak četvorica iz Plenkovićeve vlade: Evo za što ih terete

Image
OGLASIO SE I USKOK /

Po prvi put u povijesti podignuta optužnica kojom su obuhvaćena čak četvorica iz Plenkovićeve vlade: Evo za što ih terete

'Što su ga tražili, on je napravio'

Nobilo tvrdi da je bilo upravo obrnuto.

''Iz Ministarstva gospodarstva su od njega zatražili da dostavi listu tvrtki u kojima su vlasnici manjinci. Što su ga tražili, on je napravio", rekao je Nobilo dodavši da su spomenute osobe obuhvaćene istragom u svojstvu svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Miloševićev slučaj Nobilo kaže da je drugačiji od ostalih optuženih.

"Njega su na neki način navukli, nije bilo predviđeno da pripadnici manjina bilo što dobiju. Napravili su natječaj za manjine, a na kraju manjinci nisu dobili ništa. Navukli su ga. Ana Nimac, ona mu je rekla da dostavi imena tvrtki da bi vidjeli koji su to manjinci kada nitko od manjinaca nije dobio. Ni na koji način nije bio involviran, radio je ono za što su ga izabrali njegovi birači", kazao je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Nadam se da će iskusni suci dobiti ovaj slučaj'

Upitan je misli li da će to biti jedan od slučajeva koji će trajati godinama.

"Mislim da ne, ovaj slučaj je značajan po imenima. Rijetko kad, zapravo nikad nisu bila četiri ministra, bivša, ali ipak ministra. Osim imena, ni po čemu drugom nije značajan. On nije velik, nije rang Agrokora, Uljanika, ni po novcima niti po obimu, broju svjedoka, dokumentacije", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Nobilo smatra da će otegotna okolnost biti što su optužena četiri 'politička kapitalca' jer će zbog toga mediji fokusiranije pratiti to suđenje.

''Nadam se da će iskusni suci dobiti ovaj slučaj, koji su već prošli medijski eksponirane predmete. Međutim, objektivno, ako ste pod svjetlima reflektora, onda mislim da to nije dobro za okrivljenike. Više nam odgovara kad se reflektori ugase i u miru vodimo postupke", kazao je Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo