'Nitko tako dobro s pićem ne funkcionira kao Šeks'

Jeste li znali da je bivši ministar policije Ivan Vekić imao jednu od najvećih pratnji u povijesti hrvatskih Vlada?

21.4.2011.
10:51
VOYO logo

Legenda (i javne i privatne, Nove) televizije Miroslav Lilić prisjetio se u svojoj knjizi epizode iz doba rata, kada su na televiziji nastupili članovi Vlade demokratskog jedinstva: Šeks, Tomac i drugi. Došlo je do, navodno, bizarnog incidenta s današnjim potpredsjednikom Sabora i HDZ-a.

Prije početka večere, piše u biografiji Bez reprize, Vladimir Šeks se nešto posvađao s Marinkom Božićem, koji se zatekao u restoranu. Radi se, naravno, o glavnom uredniku kontroverznog Slobodnog tjednika, ST-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onako, još malo ljut, cijelo je vrijeme provocirao druge. Kada smo mu Tomica i ja prigovorili, nervozno je uzeo torbu i počeo tražiti pištolj…", prepričava Lilić, koji je tada upozorio HDZ-ovca: "Ma daj, Šeks, idi s pištoljem tamo na Marinka, a ne ovdje za našim stolom!"

"Inače, ne poznajem nikoga tko tako dobro i s pićem funkcionira kao Šeks", priznaje Lilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedne druge večeri uvjerio se u taj zaključak.

"Do tada se popilo puno, a poslije još više, ali mozak, misao, riječ Vlade Šeksa tekla je kao mirna rijeka. Fascinantno! To je još jedan dokaz da alkohol potiče cirkulaciju, potiče pametnu misao, radost i smijeh – naravno, primjerene količine. To je najbolje opisao bivši zastupnik Jakša Marasović kad su ga u Saboru napali da pije: Je, ja se ujutro od alkohola rastriznim, a kako ćeš se ti od gluposti rastriznit?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lilićevu knjigu Profil je izdao početkom travnja, a sadrži niz pikanterija iz života političara, estradnjaka i televizijskih zvijezda koje je vrijedno prikupljao u 40 godina karijere.

Hoće li ga ovi napisi o naoružanom Šeksu naoštrenom na Marinka Božića koštati sudske tužbe, nikad se ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104200559006 arti-201104150091006 arti-201104130576006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo