NISTE GA HTJELI ZA PREDSJEDNIKA, ALI... / Josipović uvjerljivo najpopularniji kandidat za premijera

Nakon što ode s Pantovčaka, Ivo Josipović je dao do znanja da neće u SDP, ali i da će biti politički aktivan.

18.2.2015.
23:01
VOYO logo

Popularnost Ive Josipovića, od ponoći sad već bivšeg predsjednika, među građanima godinama je bila velika. Od samog početka mandata nosio je "titulu" najpopularnijeg političara u Hrvatskoj i uvijek je imao dobar rejting zbog čega su mu mnogi zavidjeli.

I nakon odlaska s Pantovčaka, građanima će, čini se, ostati omiljen. U velikoj anketi Net.hr-a, u kojoj je sudjelovalo više od 8.680 čitatelja, najviše ih se izjasnilo da bi upravo Ivu Josipovića željelo vidjeti kao novog hrvatskog premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipoviću je svoj glas dalo 52 posto sudionika ankete, 25 posto njih je glasalo za šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, a 23 posto za aktualnog premijera Zorana Milanovića.

Josipović je u srijedu, zadnjeg dana svog stolovanja na Pantovčaku, potvrdio da se ne misli prikloniti SDP-u. Ali ni povući s političke scene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema razloga da uđem u SDP, kako bih statirao politici za koju smatram da nije dobra", rekao je Josipović i pokrenuo lavinu komentara, ponajprije socijaldemokratima od kojih su mu neki zamjerili što je tako brzo okrenuo leđa stranci koja mu je davala podršku.

Nema predaha

Ako je suditi prema njegovim riječima, nakon primopredaje dužnosti novoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, nije gubio vrijeme. Josipović je najavio da će još u srijedu navečer održati nekoliko sastanaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je tajnovit, a naši izvori kažu da nešto "kuha" zajedno s oftamologom Nikicom Gabrićem.

U svakom slučaju, čini se, bivšeg predsjednika žele mnogi - neki u svom timu za utrku na parlamentarnim izborima, a drugi na nekoj od visokih funkcija u državi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo