SLUČAJEVI ŠKORIĆ I ŠARIĆ /

Grmoja: 'Otkad je Turudić na čelu DORH-a informacije cure prema HDZ-u'

Image
Foto: Patrik Macek/Pixsell

Nikola Grmoja je kao predsjednik Odbora za pravosuđe,najavio inicirati sazivanje tematske sjednice oko curenja informacija iz istraga

25.9.2024.
13:59
Patrik Macek/Pixsell
VOYO logo

Mostov zastupnik Nikola Grmoja ustvrdio je u srijedu da vrh HDZ-a s dolaskom Ivana Turudića na čelo Državnog odvjetništva očito dobiva informacije iz istraga te je kao predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe najavio da će tražiti sazivanje tematske sjednice na tu temu.

"U predizborno vrijeme imali smo specijalni rat HDZ-a protiv curenja informacija zbog čega smo imali i izmjene Zakona kako informacije iz istraga ne bi curile van novinarima, a sad imamo situaciju da vrlo vjerojatno, ne možemo 100 posto tvrditi, cure prema HDZ-u i da je vrh HDZ znao za istrage", poručio je Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon posljednjih slučajeva uhićenja dva HDZ-ovca, Josipa Škorića i Josipa Šarića, a koja su uoči uhićenja dala ostavke na dužnosti u Hrvatskim cestama i Saboru, oporba je izrazila sumnju da su za to i znali, stoga će Grmoja kao predsjednik Odbora za pravosuđe, najavio je, inicirati sazivanje tematske sjednice oko curenja informacija iz istraga. 

Zašto Šarić nije dao ostavku i na mjesto gradonačelnika nego samo u Saboru na mjesto zastupnika, pita se Grmoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vladajući su imali informaciju da se priprema akcija

"To pokazuje da se i nije baš htio odreći pozicije, ali se iz Sabora povukao da nemamo raspravu o skidanju imuniteta, koja bi bila jako žestoka, a onda ni glasovanje o skidanju imuniteta, što bi, također, bilo jako neugodno za vladajuću stranku", rekao je.

Grmoja je naglasio kako sve vodi prema tome da su vladajući imali informaciju da se priprema akcija uhićenja HDZ-ovaca.

"Nakon uhićenja ministra Horvata na dužnosti, Plenković je donio odluku da se takvo nešto više neće ponoviti i sada su s dolaskom Ivana Turudića očito dobili te informacije. Činjenica je da su oni (Škorić i Šarić) maknuti, a da HDZ nije pretrpio veću štetu", rekao je.

Image
BANALNO? /

USKOK: 'Šarić je peglao službenu karticu, jeo i pio u hotelima.' Isto USKOK: 'Ne ide u istražni zatvor'

Image
BANALNO? /

USKOK: 'Šarić je peglao službenu karticu, jeo i pio u hotelima.' Isto USKOK: 'Ne ide u istražni zatvor'

Sandra Benčić je najavila i drugu inicijativu, a ta je da će Možemo! krenuti u prikupljanje potpisa zastupnika kako bi se na dnevni red sjednice progurala rasprava o izvješću rada DORH-a za 2023., a s ciljem kako bi Turudić što prije došao u Sabor predstaviti ga, što bi zastupnicima bila prilika za "izrešetati" ga pitanjima i na tu temu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grmoja je rekao da će podržati i potpisati svaku ideju koja će omogućiti da glavni državni odvjetnik dođe u Sabor i odgovara na pitanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivan Turudić o uhićenjima Josipa Šarića i Josipa Škorića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo