'NIJE GOTOVO, IZ OVOGA ĆEMO IZAĆI JOŠ JAČI!' / Sinčić predstavio dvoje novih zastupnika. I on ide iz Sabora. Odlazi na europsku plaću

Image

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić rekao je nekoliko riječi o budućnosti Živog zida i poručio oponentima da će ostati razočarani

13.6.2019.
13:45
VOYO logo

Ivan Vilibor Sinčić se na početku kratko osvrnuo na protekla zbivanja u stranci rekavši kako je bilo puno ružnih riječi preko kojih će on prijeći zbog budućnosti stranke i Hrvatske. Iako je na početku indirektno poželio sreću zastupnicima koji su napustili stranku, kasnije je ipak bio nešto oštriji.

"Svima onima koji žele doživjeti nestanak Živog zida s političke scene, koji su radosni i koji po tko zna koji puta misle da je sa Živim zidom gotovo poručujem: 'Gospodo draga, nije gotovo i mi ćemo iz ovoga svega izaći još jači'. Ovi ljudi oko mene i brojni drugi koji nisu danas mogli biti ovdje sa mnom su garancija budućnosti Živog zida i garancija su budućnosti opstanka ideje i borbi za promjene u Hrvatskoj", izjavio je Sinčić i dodao kako je Živi zid pobjednička stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SINČIĆ DANAS PREKIDA ŠUTNJU: /

Palfi je aktivirala saborski mandat, a Bunjca više nema. Što će biti sa Živim zidom?

Image
SINČIĆ DANAS PREKIDA ŠUTNJU: /

Palfi je aktivirala saborski mandat, a Bunjca više nema. Što će biti sa Živim zidom?

Novi zastupnici

Osvrnuo se i na svoj rad te istaknuo kako je Živi zid doveo do osmero zastupnika u Hrvatskom saboru, ali i jednog mandata u Europskom parlamentu. Kao dio svog plana za jačanje stranke i opstanak u budućnosti Sinčić je naglasio afirmaciju novih ljudi. Tako je predstavio dvojac koji će zamijeniti njega i Vladimiru Palfi u saborskim klupama: "Danas vam predstavljam dvoje novih zastupnika Živog zida; kolegu Damjana, našeg vijećnika u Gradskoj četvrti Novi Zagreb - Zapad i kolegicu Snježanu, vijećnicu u Županijskoj skupštini Međimurske županije, također dobitnicu za humanitarku godine. Više o njima čut ćete idući tjedan tijekom njihove inauguracije u Hrvatskom saboru", tajanstven je bio Sinčić. Ipak smo doznali kako se radi o Snježani Sabolek i Damjanu Vuceliću.

Vucelić je kratko nakon konferencije za medije novinarima poručio kako će "biti teško zamijeniti Ivana Vilibora Sinčića u Saboru, ali ja ću učiniti sve da opravdam dano povjerenje." Sinčić, podsjetimo, odlazi u Europski parlament. Primat će neto plaću u iznosu od oko 6000 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuvanje digniteta politike

Sinčić je spomenuo i kako, s obzirom na to da je predsjednik stranke, mora "čuvati dignitet politike koju je stranka zastupala od svog osnivanja. Ideje kao što su monetarna reforma, po čemu smo unikat u Hrvatskoj, kao što su borba protiv korupcije, kao što je volja za reformom političkog izbornog sustava u cjelovitosti sve one reforme koje su nužne našoj Hrvatskoj."

Stoga je naglasio kako se zahvaljuje pripadnicima akademske zajednice koji su mu izrazili podršku, a planira s njima "izaći s politikama nužnima za oporavak Hrvatske na jednoj novoj razini." Dodao je i kako u nadolazećim mjesecima nastavlja s restrukturiranjem i reorganiziranjem stranke te da će se boriti zajedno za uređeno društvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veo tajne

Ipak, njegove riječi su bile škrtije od onoga što je jučer osvanulo na Facebooku Žiovg zida. Ondje je otkriven plan dolaska na vlast: "Plan je bio prisiliti HDZ i SDP u koaliciju dogodine nakon parlamentarnih izbora, te na taj način ubrzati promjene koje se moraju dogoditi. Ispričavamo se svim našim biračima, ali i svim građanima Republike Hrvatske, zbog toga što je taj plan ozbiljno ugrožen, ako ne i uništen, zbog svega što se dogodilo zadnjih desetak dana."

Rekao je i kako će o zbivanjima unutar stranke adekvatno obavještavati javnost, da bi na kraju odbio odgovoriti na novinarska pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo