Nevrijeme s tučom zahvatilo dijelove Istre, Dalmacije i Slavonije

U nedjelju poslijepodne grmljavinsko je nevrijeme zahvatilo dijelove Jadrana i Istre.

3.8.2014.
15:35
VOYO logo

U nedjelju ujutro grmljavinski oblaci su se prvo javili na otvorenom moru srednjeg Jadrana, a zatim su zahvatili otoke i obalu od Zadra do Rogoznice donoseći pljuskove i pad temperature zraka, javlja Crometeo.hr.

Nevrijeme se potom proširilo na velik dio Dalmatinske Zagore od Knina do Imotskog. Olujni oblak zahvatio je područje Hrvaca između 13 i 14 sati, a bilo je i tuče. Temperatura zraka pala je sa 31 na 19 Celzijevih stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jako grmljavinsko nevrijeme u ranim popodnevnim satima zahvatilo je i sjeverozapadnu Istru. Čak 70 litara kiše po kvadratnom metru palo je u Livadama. Iza 16 sati je nevrijeme s tučom zahvatilo dijelove otoka Krka, a tuča je na sjevernim dijelovima otoka navodno napravila i štetu na vinogradima i automobilima.

Jači grmljavinski pljuskovi također su zabilježeni mjestimice u Lici, osobito uz granicu s BiH, te sjevernije od Osijeka, prema granici s Mađarskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak opet jača kiša

Meteorolozi za ponedjeljak najavljuju da će u unutrašnjosti veći dio dana biti djelomice, a istoku Slavonije ponegdje i pretežno sunčano. Popodne može biti lokalnih pljuskova, osobito u Gorskom kotaru i Lici te u najzapadnijim dijelovima unutrašnjosti. U Dalmaciji će prevladavati pretežno sunčano vrijeme, a malo više oblaka se očekuje na sjevernom Jadranu, gdje je lokalno moguć i kakav pljusak s grmljavinom, ponajprije u unutrašnjosti Istre.

U utorak se pak očekuje osjetno nestabilnije vrijeme, pa se u većini predjela unutrašnjosti očekuje povremena kiša ili pljuskovi s grmljavinom koji krajem dana u gorskim područjima mogu biti i izraženiji. Slavoniju će tijekom noći na srijedu zahvatiti i jače naoblačenje praćeno kišom i grmljavinskim pljuskovima. Lokalnih pljuskova i grmljavine bit će i na Jadranu no rjeđe nego u unutrašnjosti zemlje, a očekuju se ponajprije u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u gradovima podno obalnih planina, javlja Meteo-info.hr. http://www.crometeo.hr/jako-grmljavinsko-nevrijeme-zahvatilo-dijelove-istre-i-dalmacije-foto-video/

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo