POGODILA IH OLUJA /

Nezapamćeni potop u Glini, snimke su zastrašujuće: 'Voda je ključala. Korzo je plivao'

Image
Foto: Ivan Janković/Facebook/Screenshot

'Svake godine kada se ovako nešto dogodi pliva korzo', kazala je dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić za Danas.hr

20.8.2024.
9:44
Ivan Janković/Facebook/Screenshot
VOYO logo

Najavljena kiša u ponedjeljak navečer potopila je Glinu. Iza 19 sati napadala je velika količina oborina, pa su ondje dijelili vreće s pijeskom za postavljanje na kritičnim lokacijama.

Gradonačelnik Gline Ivan Janković na svojoj je Facebook stranici napisao oko 22 sata da je voda potopila neke lokale te da, iako se voda povlači, nastavljaju s aktivnostima dok se situacija ne stabilizira. Oglasio se Janković ponovno na Facebooku oko 2:00 sata. Napisao je da se voda povukla s korza i okolnih ulica te da će u utorak ujutro Komunalac čistiti ulice i pokupiti otpad s javnih površina, a vatrogasci oprati i dezinficirati ulicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić za Danas.hr kazala je da je situacija sada dobra. "Stradali su poslovni objekti, kafići, frizerski saloni u centru grada. Najviše je stradala knjižara. Oko 18, 30 voda je jednostavno počela nadirati. Nismo imali vreća, pa su vatrogasci dovezli vreće. Voda je ključala. Kod nas je problem kolektor na Banovcu, svake godine kada se ovako nešto dogodi pliva korzo", kazala je dogradonačelnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaka kiša padala je i u Kutini. Prema objavi KuTina info, ondje je palo 52 litre kiše po kvadratnom metru, a taj su broj "prešišali" samo Zagreb i Slunj. U Kutini je kiša potopila neke ulice, pa su na teren morali i vatrogasci te brzo situaciju uzeli pod kontrolu.

Posla su imali i vatrogasci u Zagrebu. Grmjelo je, sijevalo, vjetar je čupao stabla. Zagrebački vatrogasci imali su 35 intervencija tijekom noći. Čak 29 intervencija odnosilo se na ispumpavanja vode, a uklonili su i jedno stablo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na intervenciji je ozlijeđen jedan vatrogasac. Nespretno je pao, ali komunicira i hoda normalno. Ostao je na promatranju u bolnici.

Prema prognozi RTL-ovog meteorologa Doriana Ribarića, u utorak ujutro još uvijek bez pravog smirivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LOKALNI PLJUSKOVI /

Kiša skoro svugdje, ali prema kraju dana opet se vraćamo na ljetne temperature!

Image
LOKALNI PLJUSKOVI /

Kiša skoro svugdje, ali prema kraju dana opet se vraćamo na ljetne temperature!

"I dalje nestabilno, dosta oblaka, povremeno s kišom i pljuskovima, ali oborine sve rjeđe. Najviše kiše se prijepodne očekuje u tmurnijoj Gorskoj Hrvatskoj, a najmanje ponovno na istoku zemlje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, duž obale ponegdje bura, pod Velebitom nakratko pojačana, dok će u Dalmaciji biti povremeno umjerenog juga", rekao je Ribarić.

Poslijepodne bi vrijeme trebalo biti nešto stabilnije, ali još se može dogoditi pokoji pljusak praćen grmljavinom. Temperature u utorak uglavnom ne bi trebale prelaziti 30 Celzijevih stupnjeva.

POGLEDAJTE VIDEO: Zagreb je u noći na utorak pogodilo jako nevrijeme

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo