POTOP U DALMACIJI / Nevrijeme na Braču zapanjilo vatrogasce: '30 godina ovo nisam doživio. Sve se dogodilo u minuti i pol'; Dubrovčanin: 'Zamalo nas je val poklopio'

Veliki posao za vatrogasce bio je na prometnicama, a imat će posla cijelu noć

21.10.2023.
19:42
VOYO logo

Nakon oluje koja je danas poharala Brač, s otoka se javio RTL-ov reporter Rade Županović koji kaže da je struja na Brač stigla prije sat i pol vremena. Šteta se još uvijek zbraja, posebno na području male općine Selca koja je najviše stradala.

"To je došlo naglo, najednom je pobijelilo", rekao je Ivo Bošković te dodao da je nevrijeme podiglo krovove stanovima i napravilo štetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Bračani bili bez struje, vlasnici brodica na mukama, a zagužvalo se i u dubrovačkoj bolnici. 'Zamalo nas je val poklopio'

Vatrogasci će imati posla za cijelu noć

Na svu sreću nije bilo ljudskih žrtava, no oštećeni su neki privatni obiteljski objekti. Veliki posao za vatrogasce bio je na prometnicama, a imat će posla cijelu noć. Razgovarao je s predsjednikom DVD-a Selce Tinom Štambukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošlo je sve možemo reći najbolje kako je moglo. Na teren su izašli u kratkom roku svi naši djelatnici, moram pohvaliti i HEP i Županijske ceste koji su pomogli u dramatičnim trenucima. Prioritet je bio osloboditi prometnice, to smo učinili brzo pa smo otklanjali po listi prioriteta probleme. Crkva je jako stradala, pao je bor na nju. Tu će biti radova tijekom drugog tjedna. Manje više je sve prošlo u redu, crkva je prošla najgore", kazao je Štambuk.

Pred vatrogascima je puno posla, a i sam Štambuk kaže da ovako nešto do sada nije vidio. "Sve se dogodilo u minut i pol vremena - počelo, trajalo i završilo. Ostali smo zapanjeni, pribrali se, skupili se brzo i odradili profesionalno", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UPALJEN CRVENI ALARM /

Potop u Dalmaciji, veliko nevrijeme zahvatilo otok Brač: Stablo palo na lokalnu crkvu, pogledajte snimke

Image
UPALJEN CRVENI ALARM /

Potop u Dalmaciji, veliko nevrijeme zahvatilo otok Brač: Stablo palo na lokalnu crkvu, pogledajte snimke

Problemi u dubrovačkoj luci

I vlasnici brodica u staroj dubrovačkoj luci imali pune ruke posla. "Puko je konop, tako da sam to morao riješit", rekao je Vjeko.

"Nije nas poklopio val, ali je bilo blizu, zamalo da nas poklopi", rekao je jedan Dubrovčanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo